ma 6 december 2021

Vocabel

In de Van Dedemkerk aan de Hoofdvaart 5 in Dedemsvaart wordt zondag 19 december 2021 een concert gegeven door het vrouwenensemble Vocabel. Een ensemble van 6 jonge, geschoolde en enthousiaste zangeressen. Het concert begint om 15.00 uur. De entree en koffie, thee of chocomelk is gratis. Een vrije gift wordt op prijs gesteld. Bezoekers wordt wel gevraagd hun QR-code te tonen. 

Kerkdienst

In tegenstelling tot het advies van het kabinet houden veel Gereformeerde Gemeenten ook na 17.00 uur gewoon kerkdiensten. Ook in Dedemsvaart werd zondag om 16.30 uur nog een kerkdienst gehouden. 

Het landelijke kerkverband heeft de kerkenraden laten weten dat de zondagavonddiensten naar haar mening essentieel zijn voor het geestelijk welzijn en om die reden onopgeefbaar. Wel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de anderhalve meter maatregel. 

Samen Kerst

Niemand mag met kerst alleen zijn. Dat vinden met name Marjan Koops en haar partner Nathanja van der Bunt uit Dedemsvaart. Om ervoor te zorgen dat dat ook echt niet hoeft te gebeuren zochten zij contact met sociaal werker Marlon Ruben van De Stuw om te kijken wat er mogelijkerwijs georganiseerd zou kunnen worden. 

De aanvankelijke gedachte voor een gezamenlijk diner of brunch tijdens de kerstdagen bleek helaas vanwege corona moeilijk te realiseren. Daarom is besloten op Tweede Kerstdag een activiteitenmiddag in De Baron te houden. Tussen 14.00 - 17.00 uur is iedereen welkom in het MFC De Baron in Dedemsvaart om een praatje te maken, een spelletje te spelen en naar een lekker muziekje te luisteren. "En natuurlijk is er een hapje en een drankje, maar het samenzijn staat centraal," licht sociaal werker Marlon Ruben toe. Voor de entree wordt een symbolisch bedrag van slechts 1 euro gevraagd.