Roelof Hein werd bij de uitreiking lovend toegesproken door burgemeester Maarten Offinga.
Roelof Hein werd bij de uitreiking lovend toegesproken door burgemeester Maarten Offinga. G. Brokelman

Hein koninklijk geëerd in De Baron

zo 5 december 2021

"Geniet ervan, het is je gegund." Met die woorden feliciteerde muziekvereniging DES uit Linde haar erelid Roelof Hein. Eén van de vele felicitaties, die de Dedemsvaarter de laatste dagen ten deel is gevallen. Hein was afgelopen woensdag namelijk het stralende middelpunt van een bijeenkomst in De Baron in Dedemsvaart, waar hij een koninklijke onderscheiding in ontvangst mocht nemen. Voor zijn grote verdiensten voor de samenleving werd hij tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd. 

Voor de gelegenheid kwam burgemeester Maarten Offinga naar De Baron om Hein lovend toe te spreken over zijn vrijwillige maatschappelijke inzet . Zo is Roelof Hein meer dan 50 jaar lid geweest van muziekvereniging Door Eendracht Sterk (DES) uit Linde. De burgemeester riep in herinnering hoe hij die vereniging onder meer hielp bij de voorbereidingen voor concerten en uitvoeringen en bij acties om de kas te spekken. Ook schreef Hein jarenlang liedteksten over Linde en omgeving voor de Tiroler kapel van DES. 


Druk baasje

Naast zijn activiteiten voor de muziekvereniging zat Hein ook jarenlang in het bestuur van CNS Eben Haezer uit Drogteropslagen en verzorgde hij het onderhoud aan het schoolgebouw en de hoofdenwoning. Voor de PKN verzorgde hij jarenlang, als lid van de ‘groenploeg’, het tuinonderhoud rondom de kerk in Dedemsvaart. "Ook bij de Vuurtoren in Dedemsvaart, een locatie voor dagbesteding van de Baalderborg Groep, verzorgt Hein het groenonderhoud. Daarnaast organiseert hij diverse activiteiten voor de Van Dedem Marke. Verder is Hein actief als lid van de werkgroep ‘De boerderijen van Zuidwolde’, van de Stichting Oudheidkamer Zuidwolde, waar hij een belangrijke bijdrage levert aan het Boerderijenboek. Alleszins grote hulde waard", aldus de burgemeester met woorden in die trant.