Asaf gaat in zee met Jorrit Woudt

zo 5 december 2021

Tot teleurstelling van mannenkoor Asaf uit Dedemsvaart heeft zij, naar aanleiding van de jongste corona-maatregelen, haar Adventsconcert, dat gepland stond voor 10 december aanstaande, moeten cancelen.

 "De repetities waren, na een periode van stilstand, eindelijk weer gestart en we keken enorm uit naar het Adventsconcert, maar nu er onlangs weer nieuwe maatregelen met betrekking tot het coronavirus genomen zijn, hebben we toch moeten besluiten om af te zien van het Adventsconcert," aldus een woordvoerder van het koor. Hij geeft aan dat het echter niet alleen kommer en kwel is bij het Mannenkoor. In de tijd dat er geen repetities waren heeft het bestuur namelijk niet stil gezeten en is er op verschillende fronten toch vooruitgang geboekt.  


Nieuwe dirigent

"De huidige dirigent Peter Bos had eerder al te kennen gegeven, na en dienstverband van ruim 11 jaar, wegens gezondheidsreden te zullen stoppen, zodat er gezocht moest worden naar een opvolger. Het bestuur werd tijdelijk aangevuld met de koormeester en leden van de muziekcommissie om op zoek te gaan naar een nieuwe dirigent.  Na een stemming door de leden is de afgelopen week gekozen voor Jorrit Woudt uit Enschede.


Veel gevraagd

Jorrit, die in 1980 geboren is, is een veel gevraagd koorbegeleider op zowel orgel als piano bij concerten en is afgestudeerd aan het conservatorium te Zwolle. Hij kreeg al op negenjarige leeftijd orgelles aan de muziekschool in Ermelo.  In 1993 zette hij zijn orgelopleiding voort in Heemse onder leiding van Freddy Veldkamp. Hij speelde reeds in vele Europese landen en ook in Canada en de Verenigde Staten.  Op dit moment is hij actief als dirigent van twee gemengde koren in Oosterbeek en Enschede en een mannenkoor. Ook werkt hij onder andere regelmatig mee met het bekende EO televisieprogramma “Nederland Zingt”.  


Wanneer koren weer mogen zingen en repeteren is op dit moment natuurlijk nog niet bekend . "Wij hopen snel in het nieuwe jaar 2022 weer samen te mogen zingen , maar of dit gaat lukken is de vraag. We kunnen momenteel weinig meer dan dan afwachten". 


Christelijk Mannenkoor Asaf, dat in oktober 1953 werd opgericht, telt op dit moment ruim zeventig leden en zingt voornamelijk christelijke liederen. Er worden zowel Nederlands, maar ook Engels en Duitstalige liederen ten gehore gebracht. In z'n algemeenheid heeft Asaf de intentie om al zingend het Evangelie te verkondigen. 


Normaal gesproken repeteert het koor op de maandag van 19.45 - 22.00 uur in het Kerkelijk centrum 'De Antenne' te Dedemsvaart. Onder leiding van de nieuwe dirigent hoopt Asaf een nieuw tijdperk te mogen starten met ook weer nieuwe liederen op het repertoire.