SDO pakt punt van Elburg

ma 29 november 2021

Op zaterdag 27 november mochten de oranjehemden weer aantreden. Na twee jaar geleden gepromoveerd te zijn naar de derde klasse was dit de eerste competitiewedstrijd in de zaal van de Westerhaarders. Tegenstander was Elburg dat op het veld in de tweede klasse speelt en in de zaal derde klasse. Op papier een zeer sterke tegenstander. Het was dus duidelijk dat het een zware taak zou gaan worden voor de oranjehemden.

Korfbalvereniging SDO begon zeer sterk en wist na enkele minuten de korf te vinden. De eerste twintig minuten ging het gelijk op. Na verloop van tijd begon SDO dan ook ietwat slordig te spelen en schoot het vaak te kort. De stand was 6-8 in het voordeel van de tegenstanders. Na twintig minuten wist Elburg het gat te vergroten. Ruststand 8-14. Ondanks de achterstand kwamen de spelers van SDO de kleedkamer met een opgeheven hoofd uit. Direct na rust pakte SDO de draad opnieuw op. Ze bleven vechten voor elke bal. SDO straalde vechtlust en enthousiasme uit en Elburg wist hier niet mee om te gaan. SDO wist stapje voor stapje dichterbij te komen, vijf minuten voor tijd wist SDO het gat te verkleinen naar twee doelpunten. Het vertrouwen groeide en dat resulteerde in nog eens twee doelpunten en een 19-19 stand. Met nog één minuut te gaan was het akelig spannend. Ondanks een aantal grote kansen voor beide teams bleef het 19-19 en wist SDO een zeer verdiend punt te pakken van de Elburgers.