Martine Nieuwlaar: "Mensen zijn meer ontspannen in de natuur en dat maakt het een prima plek voor coaching".
Martine Nieuwlaar: "Mensen zijn meer ontspannen in de natuur en dat maakt het een prima plek voor coaching".

Coaching met beide benen op de grond

di 30 november 2021

Iedereen heeft er wel eens mee te maken: een moeilijke keuze moeten maken, of je zit even niet zo lekker in je vel. Het liefst los je alles zelf op en vaak lukt dit ook. Soms kom je er zelf niet uit. Coachingsgesprekken kunnen je dan helpen. Martine Nieuwlaar verzorgt met wandelcoaching een heel prettige en ontspannen vorm van coaching.

Coaching Kloosterhaar verzorgt Agrarische Coaching, Particuliere Coaching, Loopbaanondersteuning en dus Wandelcoaching. “Coaching is niet iets zweverigs en wandelcoaching al helemaal niet. Wandelen doe je met beide benen op de grond. Ik ben opgegroeid op een agrarisch bedrijf en ben zelf zo nuchter als wat”. Daarnaast vindt ze het heerlijk om in de natuur te zijn, en dat geldt voor veel mensen. Die zijn er meer ontspannen en dat maakt de natuur een goede plek voor coaching. “Mensen vinden het vaak lastig om te praten. Al wandelend is dat fijner. Je zit dan niet zo tegenover elkaar, de stiltes voelen niet zo ongemakkelijk. Bovendien is aangetoond dat in de natuur en in beweging zijn je veerkracht vergroot en het herstel bij bijvoorbeeld een burn-out bevordert".

De problemen en vragen van mensen zijn divers. "Soms zijn het dingen die vanuit henzelf komen, zoals verminderd zelfvertrouwen of geen 'nee' durven zeggen, maar het kan ook iets zijn dat je vanuit je jeugd hebt meegekregen. Iets dat toen handig was, maar nu tegen je werkt. Een opmerking als ‘niet zeuren, maar doorgaan' kan nuttig zijn voor kinderen die moeten leren niet bij ieder wissewasje te klagen, maar als volwassene kun je tegen een probleem aanlopen waarbij het heel normaal is dat je er hulp bij vraagt. In een gesprek kan ik hen het inzicht geven dat hulp vragen mag. Aan mensen die voor een moeilijke keuze staan, stel ik vragen die hen helpen inzicht te krijgen in wie ze zijn, wat hun kwaliteiten zijn en wat hen moeilijk afgaat. Dan kunnen zij de keuze maken die dicht bij henzelf ligt”.

Wandelcoaching is een heel fijne laagdrempelige manier van coaching. De eerste sessie is altijd gratis en geheel vrijblijvend. Dat geeft mensen de kans te ervaren hoe coaching voor hen is, kennis te maken. Meer weten? Zie www.coachingkloosterhaar.nl of neem contact op via 06-576 157 44 of info@coachingkloosterhaar.nl.