Het onderwijsmodel gaat uit van meer aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van haar leerlingen.
Het onderwijsmodel gaat uit van meer aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van haar leerlingen. Vechtdal College

Vechtdal College verbetert kwaliteit

wo 1 december 2021 Dedemsvaart

De goede resultaten als gevolg van een vernieuwd onderwijsmodel waren vorige week bij het Vechtdal College in Dedemsvaart reden om taart te eten. 

In het schooljaar 2018-2019 introduceerde het Vechtdal College Dedemsvaart een vernieuwd en vooruitstrevend onderwijsmodel, waarbij de nadruk meer op de brede vorming van leerlingen kwam te liggen. 

Ontwikkeling

Het onderwijsmodel gaat uit van meer aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerling naast het halen van cijfers. Er wordt meer dan voorheen gecoacht op vaardigheden waardoor de leerlingen nog meer tot ontwikkeling kunnen komen. 

Gemixte vaklessen

Dagelijks wordt dit door een mix van ‘traditionele vaklessen’ in de ochtend en keuzemogelijkheden op de middag ondersteund. ‘s Middags kunnen leerlingen kiezen uit Academies, Plustijd en KeuzeWerkTijd, zogenaamde KWT-lessen: Kleur bekennen. Hierbij staan de kernwaarden verantwoordelijkheid, nieuwsgierigheid en talentbewust centraal. 

Lef

Voor het invoeren van dit vernieuwde onderwijsmodel was lef nodig, maar vooral ook een onderzoekende houding. Doen ze de goede dingen en doen ze deze goed? Hierbij streeft de school naar zo goed mogelijk onderwijs voor hun leerlingen. Voor het invoeren van dit vernieuwde onderwijsmodel was de kwaliteit van het onderwijs goed voor elkaar. 

Kwaliteit verbeterd

Nu, na vier jaar, concludeert de school dat de kwaliteit van het onderwijs bij het Vechtdal College Dedemsvaart op tal van punten nog beter is geworden. “Zo scoren wij hoog op de punten veiligheid, sfeer, resultaten en begeleiding. Deze conclusie is gebaseerd op basis van het monitoren van interne ontwikkelprocessen in dialoog met ouders en leerlingen, maar ook door ontwikkelgerichte onderzoeken uit te voeren. Een resultaat waar de school trots op mag zijn”, aldus een woordvoerder van het team. 

Dedemsvaart