Afbeelding

Robothond 

ma 22 november 2021

Robothond 

Enthousiasme en verwondering, maar ook wel een beetje spannend voor een enkeling was de komst afgelopen week van Spot de robothond naar Christelijke Daltonschool de Groen in Dedemsvaart. Met zijn felgele kleur en soepele manier van bewegen was Spot een opvallende verschijning op het schoolplein en in de school.


Spot werd meegebracht naar school door Emiel Kosse, elektronicaontwerper bij Tricas in Zwolle, in het kader van een projectweek over beroepen. Van groep 1 tot en met groep 8 heeft hij demonstraties gegeven met Spot en konden de kinderen vragen stellen en zien wat er met techniek en robotica mogelijk is. Door Spot’s hondachtige verschijning sprak dit de kinderen erg tot de verbeelding en werd er enthousiast gereageerd op alle (hondachtige) bewegingen die Spot kan maken. Zo kan hij liggen, zitten, je schuin aankijken zoals een echte hond, maar ook dansen. Met camera’s kan Spot in alle richtingen om zich heen ‘kijken’ en is hij op afstand bestuurbaar met een tablet. Hij kan trappen beklimmen en lopen op ruw terrein. Spot komt uit de Verenigde Staten waar hij is ontworpen en gemaakt door Boston Dynamics. Op de youtube pagina van Boston Dynamics staan verschillende interessante filmpjes van wat er met Spot allemaal mogelijk is.

Spot wordt wereldwijd ingezet voor verschillende doeleinden in de bouw, bij elektriciteitsbedrijven, voor openbare veiligheid, in de gezondheidszorg, mijnbouw en entertainment.