Hectiek voor het doel van Kloosterhaar
Hectiek voor het doel van Kloosterhaar Jan van der Veen

Tricolores winnen derby van Kloosterhaar

ma 22 november 2021 Hardenberg

Derby’s zijn vaak niet de beste wedstrijden. De spanning vergoedt vaak veel. De derby zaterdag 20 november tussen  vv Bruchterveld en vv Kloosterhaar was hierop geen uitzondering.

De thuisclub, op een verdienstelijke achtste plaats in de stand, begint voortvarend tegen de rode lantaarndrager van de derde klasse D Oost.
Met een kopbal van Rutger Dijk en een pegel van Nick van der Veen op de binnenkant van de tweede paal, waren de Tricolores het dichtst bij een doelpunt.
Kloosterhaar kon er in de eerste helft niet veel tegenover stellen.

Na de rust waren het de gasten die de eerste kansjes hadden. Boshove kopte over uit een corner en Zwen Nijeboer schoot een vrije trap ver naast.
Het was geen hoogstaand voetbal. Bruchterveld was beter en probeerde er nog wat van te maken, speelde erg gretig en ver naar voren, logisch gezien de afwachtende stelling die de gasten innamen, maar nam daarmee ook het risico van de counter van de zwart-witten.

Job Lamberink wisselde en bracht na Niels Lubbers met de gebroeders Ros nog meer aanvallende impulsen om de zege eruit te persen.
Maikel zorgde meteen voor aanvallend gevaar. Luc Roeleveld profiteerde niet.
Meteen erop een vrije trap voor de gastheren op 25 meter van het doel van Wind.
Dé kans op de bevrijding. Op de Haar nam de taak op zich en zijn perfect geplaatste kanonskogel raakte snoeihard de binnenkant van de linkerpaal en belande in het rechter zijnet achter doelman Wind die de bal alleen maar gehoord heeft waarschijnlijk.
Eindelijk de bevrijdende 1-0.
Kloosterhaar verliet nu de defensieve stellingen en gooide alles naar voren. Uit een steekpass kwam Boshove nog bijna in kansrijke positie, maar doelman Godeke, die niet veel te doen kreeg, bleef alert tot de laatste seconde.
Tot echte kansen kwam het niet meer en zo wonnen de Tricolores terecht eindelijk weer eens een derby en stijgen hiermee naar een comfortabele zevende plek in de stand. Kloosterhaar wacht nog op z’n eerste overwinning.

 

Bruchterveld viert de 1-0
Rutger Dijk was niet te houden
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Arbiter van der Lei had de wedstrijd goed onder controle
Rienk van der Veen aan de bal