Afbeelding

Basisschool De Triangel beste van Nederland

zo 21 november 2021 Ommen

En weer was het feest bij basisschool De Triangel in Witharen. Groep 8 heeft met het verkopen van Kinderpostzegels een geheel verzorgde schoolreis naar Corpus verdiend.

De leerlingen van groep 8 wisten enkele weken geleden tientallen setjes postzegels, kaarten, tassen, pleisters en bloembollen aan de man te brengen. Al jaren is het een ware happening op de Triangel: Kinderpostzegels. De scholen die gemiddeld genomen het meeste geld ophalen, kunnen een schoolreisje verdienen. Dit is een extra stimulans voor de kinderen om extra goed hun best te doen. 

De zeven kinderen van groep 8 moesten tot afgelopen woensdag op de uitslag wachten. Toch wisten ze stiekem al dat de kans heel erg groot zou zijn dat zij in de prijzen zouden vallen. Het gemiddelde van dit jaar lag namelijk dit jaar erg hoog. Nog nooit had de Triangel zo’n hoog gemiddelde gehaald; 365 euro per leerling. Ze zijn aardig wat gewend. De voorgaande groepen acht vielen de laatste negen jaar namelijk ook al acht keer in de prijzen. Dat ze een schoolreisje zouden kunnen winnen, daar waren ze wel een beetje van uit gegaan, maar dat ze ook de beste van heel Nederland zouden zijn? Nee! Dus je begrijpt dat de feestvreugde erg groot was toen woensdag eindelijk het verlossende telefoontje kwam.