Afbeelding

Hardenbergerveld viert 75 jarig bestaan

zo 21 november 2021 Hardenberg

Zondag 21 november was er een klein feestje op de hoek Emtenbroekerdijk /Hardenbergerveld want Plaatselijk Belang Hardenbergerveld bestaat 75 jaar. Er is een picknicktafel op de hoek geplaatst, deze is aangeboden door de Gemeente Hardenberg. 

Op de rugleuning van het bankje is een metalen plaatje geplaatst met daarop het logo en de oprichtingsdatum van Plaatselijk Belang Hardenbergerveld. Om er helemaal een officieel tintje aan te geven is dit bankje onthuld door het nu oudste lid, Riek Huisjes met haar twee kleinkinderen Timo en Mila.

“Op heden 14 november 1946 werd alhier opgericht Plaatselijk Belang Hardenbergerveld met het doel om de belangen alhier gezamenlijk te behartigen en tot meer bloei te brengen “. Namens het bestuur; G. v. Laar voorzitter, F. Schutte secretaris en A. Watering penningmeester. Zo staat het op de eerste pagina’s in de bewaarde, handgeschreven notulenboeken. 

Men wilde onder andere bemiddelen bij de verhuur van de jacht in het werkgebied. Op 21 november 1946 is de vereniging ingeschreven bij de KvK. Dit is nu 75 jaar geleden, een mijlpaal voor het Plaatselijk Belang. Het doel van de vereniging is al die tijd gelijk gebleven, opkomen voor de belangen van de bewoners van het Hardenbergerveld en het gebied leefbaar te maken en te houden. Door de komst van het industrieterrein De Broeklanden, is het gebied helaas kleiner geworden dan 20 jaar geleden maar de bewoners vormen nog steeds een hechte gemeenschap.

Het was de bedoeling om dit jubileum het afgelopen jaar groots te vieren maar helaas, de maatregelen over, van, voor het coronavirus stonden het niet toe om dit door te laten gaan. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt er nog een boek uitgegeven over de geschiedenis van Plaatselijk Belang Hardenbergerveld en haar bewoners met mooie oude en nieuwe foto’s.