Stop geweld tegen vrouwen
Stop geweld tegen vrouwen

Hardenberg voor Oranje

za 20 november 2021 Hardenberg

Geen WK voetbal, geen Koningsdag, maar de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Dat is de reden dat oranje vlaggen gehesen worden en gebouwen oranje kleuren. In meer dan 90 landen wordt tussen 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) en 10 december (internationale mensenrechtendag) actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen.

Ook dit jaar wordt er in Hardenberg aandacht besteed aan geweld tegen vrouwen met de actie Orange the World. De gemeente Hardenberg doet dit in samenwerking met Soroptimistclub De Reestlanden en andere partners. Het thema van dit jaar is: ā€˜Ik ben #medestander. Jij ook?ā€™ Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen helpen om geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit te helpen.

Op 25 november 2021 om 9.00 uur hijsen we de Orange the World vlag voor het gemeentehuis. Medestanders zijn van harte welkom. Ook kleurt het gemeentehuis oranje in deze periode. Op straat ziet u straks oranje handjes van de Soroptimistclub, alles om aandacht te vragen voor Orange the World. Meer informatie op www.orangetheworld.nl.