Afbeelding

Situatie op scholen is zorgelijk

wo 24 november 2021 Hardenberg

Basisscholen worstelen met de besmettingen van corona onder leerlingen. Ook in de gemeente Hardenberg is de situatie nijpend laat Gerjo Stegeman van Onderwijsstichting Arcade weten. “Het is verschillend per school, maar ook bij ons is de situatie nijpend. We zien inderdaad een toename van het aantal besmettingen bij kinderen, maar met name het tekort aan leerkrachten is een groot probleem aan het worden. Intern hebben we hier afgelopen week ook nog intensief overleg over gehad om alle opties die er nog zijn in kaart te brengen. We doen er alles aan om geen groepen naar huis te sturen vanwege het tekort aan leerkrachten, maar merken wel (al langer) dat de rek eruit is en je het ook niet kunt uitsluiten”, laat Gerjo Stegeman weten.

Chrono heeft veertien scholen in de gemeente Hardenberg. Bas van Loo, voorzitter college van bestuur Chrono: “Op onze scholen is het heel verschillend. Het is de laatste twee/drie weken grillig. We hebben scholen waar helemaal geen kinderen, leerkrachten en directeuren zijn met corona, of dat ze thuis in quarantaine zijn. Maar daarnaast hebben we ook scholen waar bijvoorbeeld tien leerkrachten en 21 kleuters positief zijn. Op deze scholen is er ‘grote’ uitval. Elke situatie is verschillend. We hebben goed contact met de GGD wat we moeten doen in welke situatie”.

De invalkrachtenpoule van Chrono is bijna leeg. Deze situatie is er al vanaf het begin van de schooljaar. “Elke situatie is op elke school anders. En het kan per dag veranderen. Soms kiezen we voor online onderwijs. We proberen geen groepen naar huis te sturen. Maar de situatie is zorgelijk. Soms zijn leraren besmet ondanks dat ze gevaccineerd zijn. Ik heb diep respect voor ouders, die elke dag moeten schakelen; leerkrachten en directeuren”, eindigt Bas het gesprek.