Afbeelding

Cantecleer neemt afscheid van juf Ria Berkhoff

vr 19 november 2021 Hardenberg

Op vrijdag 19 november hebben leerlingen en het team van de Cantecleer in Kloosterhaar afscheid genomen van godsdienstjuf Ria Berkhoff. Ria is op 1 september 1978 godsdienstjuf geworden, toen nog niet in Kloosterhaar maar in het westen van het land. Ze is dus al 43 jaar godsdienstjuf!

Toen ze Dieks leerde kennen is ze, na hun huwelijk, op 10 maart 1997 gestart op OBS de Cantecleer. Bijna 25 jaar is Ria dus iedere vrijdag als godsdienstjuf aanwezig geweest. Nu zit het erop. “Het is goed zo”, zei juf Ria vrijdagmorgen, in het bijzijn van een klein groepje genodigden.

Om 10.00 uur stonden alle leerlingen en de genodigden juf Ria buiten op te wachten. In twee rijen zodat juf er tussendoor kon lopen, het laatste stukje over de rode loper (een idee van een leerling in groep 1-2). Tijdens de wandeling tussen de rijen door werd er hard geapplaudisseerd door alle aanwezigen.

Na de wandeling op de rode loper was er een plekje op het ‘podium’ voor haar. Hier werd ze toegesproken door locatiecoördinator Annita Post. Wat iedereen (leerlingen, collega’s en ouders) van school bij zal blijven, is vooral de persoonlijke aandacht die Ria altijd voor iedereen had (heeft). Evenals haar manier om de Bijbelse verhalen in ‘Jip en Janneke taal’ aan de leerlingen te vertellen en uit te leggen.

Ria heeft al die jaren een warm contact met de kerk in Kloosterhaar onderhouden en alle leerlingen van de GVO-lessen zijn daar ook geweest om te kijken. Via deze weg heeft ze die groep leerlingen ook ieder jaar in groep 8 een kinderbijbel cadeau kunnen doen, maar dit schooljaar heeft ze die voor alle leerlingen geregeld die nu de GVO-lessen volgen. Juf Ria zal gemist worden, doordat ze altijd ‘gewoon’ Ria Berkhoff was.