Juf Antje komt aan op het plein.
Juf Antje komt aan op het plein. Lianne Meulenkamp

Juf Antje van der Veen viert jubileum op De Oase

vr 19 november 2021 Hardenberg

Juf Antje van der Veen-Eikelboom vierde haar 40 jarig jubileum. Op 15 augustus 2020 was ze al 40 jaar in dienst van de overheid en leerkracht van de toenmalige Professor Waterinkschool. Helaas moest het feest door corona worden uitgesteld. Gelukkig kwam er van uitstel geen afstel.

Juf Antje is 41 jaar geleden begonnen aan de Professor Waterinkschool. Ze heeft daar veel veranderingen meegemaakt. De school was eerst alleen voor moeilijk lerende kinderen en geleidelijk kwamen daar ook andere uitdagingen bij. Ze heeft in de jaren al uit verschillende taal- en rekenmethodes lesgegeven en is van het krijtbord overgegaan op het digibord.Zelfs een nieuw schoolgebouw en naamwisseling van de school heeft ze in die tijd meegemaakt.

Juf Antje zet zich altijd voor 100% in. Niet alleen voor de kinderen maar ook als collega bij het organiseren van het jaarlijkse schoolkamp waarbij de kinderen vanaf groep 4 op kamp gaan. De eerste jaren was dat een volle week en vanaf volgend jaar is het kamp 3 dagen. Juf Antje is de spil van het SWPBS-team van de school. De Oase heeft een certificering gekregen voor SWPBS. 

Juf Antje is sportief. Ze gaat bijna altijd op de fiets van haar woonplaats Gramsbergen naar school, door weer en wind. Eerder was ze fanatiek voetbalster bij het dameselftal in Gramsbergen. Nu maakt ze deel uit van een hardloopgroep. Verder heeft ze met haar man het hele Pieterpad gewandeld.

Om haar sportiviteit te onderstrepen mochten alle kinderen verkleed als sporter. Juf Antje is dit keer als verrassing met een Lelijke Eend van huis gehaald en naar school gebracht. Daar werd ze feestelijk ontvangen en hebben de kinderen een lied voor haar gezongen. Vervolgens vond er een feestelijk programma plaats met o.a. een voorstelling Van Magic John.