Bij de Bissinghcrossers in Ommen werd zaterdag gestreden om de titel in het Overijssels Kampioenschap BMX.
Bij de Bissinghcrossers in Ommen werd zaterdag gestreden om de titel in het Overijssels Kampioenschap BMX.

Hoog bezoek bij Bissinghcrossers

ma 18 oktober 2021

Op zaterdag 16 oktober was fietscrossend Nederland te gast bij de Bissinghcrossers uit Ommen voor het open Overijssels Kampioenschap BMX. Meer dan 500 rijders uit alle windstreken maakten hun opwachting en kwamen allemaal in hun klasse een gooi doen naar de kampioenstrui.

Ondanks de wat geringe temperatuur, zat de sfeer er al snel in. Ook ontbrak het ook niet aan spanning en spektakel. Toch was voor veel jonge rijders niet het behalen van de finale het hoogtepunt van de dag. Die kwam toen bleek dat niemand minder dan olympisch en wereldkampioen Niek Kimmann, samen met broer Justin, zijn opwachting maakte in Ommen. De club in Ommen was voor hen natuurlijk niet geheel onbekend, omdat zij in hun jonge jaren vanuit Dedemsvaart ook vaak op dit soort wedstrijden te vinden waren. Urenlang namen ze de tijd om met iedereen persoonlijk op de foto te gaan, shirts en helmen te signeren en ze hadden bemoedigende woorden voor wie zich gekwalificeerd hadden voor de finales. Nadat de meeste handtekeningen gezet waren, was het tijd voor de finales en waren de meeste ogen natuurlijk gericht op de finalisten in het oranje/blauw/zwart van de Bissinghcrossers. 

Mick Bosch (5) liet zien dat hij als kleinste van zijn groep, zeker niet onderdeed voor de rest. Met een paar knappe inhaalacties knokte hij zich naar een vierde plaats. Heel knap, aangezien het pas zijn vierde wedstrijd was. Het podium bereiken lukte Mathijs van Woggelum, Ruben Ruis, Sven Kuik en routinier Iris van der Linde wel, met elk een keurige derde plaats. Milan Alferink en Brandon Timpers kwamen beide net een tandje tekort voor het kampioenschap, maar eisten wel een mooie tweede plaats op. En tot slot waren er maar liefst vijf Bissinghcrossers die wel op de hoogste tree van het schavot mochten staan. Misty Journee, de broers Fenno en Sepp Schipper, Casper van Woggelum en Gerdi Welink kregen aan het eind van de dag, onder luid applaus, allemaal de kampioenstrui om de schouders. Al met al een zeer geslaagde dag, die zeker perspectieven biedt voor de toekomst.

Afbeelding