Meike van de Belt, Renske Kampjes, Ilse Brand en Sanne Wenneker werden de winnaars van het maken van een digitaal prentenboek.
Meike van de Belt, Renske Kampjes, Ilse Brand en Sanne Wenneker werden de winnaars van het maken van een digitaal prentenboek.

Studenten maken digitaal prentenboek

ma 18 oktober 2021

Eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding Pedagogisch Werk van Alfa-college Hardenberg zijn afgelopen schooljaar aan de slag gegaan met het maken van digitale prentenboeken. In verband met corona waren de bibliotheken lange tijd gesloten en konden kinderen niet vrij naar de Bibliotheek om boeken uit te zoeken. In samenwerking met Bibliotheek Hardenberg zijn de studenten aan de slag gegaan om de mooiste kinderboeken op een interactieve, digitale manier naar de kinderen te brengen!

Een nieuwe generatie groeit, behalve met het gedrukte boek, ook op achter het beeldscherm. Maar ook de kinderen van nu kunnen enthousiaste lezers worden. Naast ‘gewone’ kinderboeken zijn digitale kinderboeken ook goed voor het (voor)leesplezier en de taalontwikkeling van kinderen. 


Andere mogelijkheden

Deze nieuwe boekvormen geven kinderen andere mogelijkheden dan gedrukte boeken. Denk aan gesproken tekst, bewegende beelden, muziek en geluid en interactieve functies. Een digitaal boek werkt motiverend: een combinatie van vertellen, beeld (filmpjes) en muziek prikkelen de nieuwsgierigheid!


De studenten mochten zelf een bestaand kinderboek kiezen en kregen de opdracht om hiervan een digitale versie te maken, voorzien van gesproken tekst, geluiden, muziek en aansprekende plaatjes en dergelijke. 


Alle eerste- en tweedejaars studenten Pedagogisch Werk zijn hier in groepjes mee aan de slag gegaan en uit alle inzendingen heeft de bibliotheek het mooiste en meest creatieve digitale kinderboek gekozen. 


De winnaars

Meike van de Belt, Renske Kampjes, Ilse Brand en Sanne Wenneker kwamen hierbij als winnaars uit de bus. 

Hun digitale prentenboek ‘Muis op de crèche' zal via de nieuwsbrief van de Bibliotheek ook naar alle basisscholen in de gemeente Hardenberg worden gestuurd.



Het winnende digitale prentenboek is ook te bekijken op het YouTube kanaal van Alfa-college Hardenberg.