Dorien, Stephan, Tessa, Annemieke en Mathieu trots op behaalde resultaat
Dorien, Stephan, Tessa, Annemieke en Mathieu trots op behaalde resultaat Marlies Kruidhof

Vechtdallopers presteren uitstekend in Amsterdam marathon

zo 17 oktober 2021 Hardenberg

Zondag 17 oktober werd in Amsterdam diverse afstanden gelopen waaronder ook de NK-marathon. Een mooie groep van de Vechtdallopers stonden aan de start van de halve marathon en de hele marathon. Op de halve marathon, een afstand van 21,1 km wist Sandra van de Berg haar eerste halve, een vlakke race te lopen en te finishen in een tijd van 1.46.05. Miron Hulleman kwam haar eerste halve marathon over de streep in een tijd van 2.13.15. Bij de heren finishte Seine van den Berg in een tijd van 1.59.43.

Marathon

In de 45ste editie van deze snelle marathon werd ook het NK gehouden om zo een heel sterk deelnemersveld te krijgen in de vele marathons die in het najaar worden georganiseerd in verband met het uitstellen van alle wedstrijden vanwege corona.

Op de afstand van 42,195 km deden 10 Vechtdallopers mee, die na weken van voorbereiding een goede tijd hoopten neer te zetten. Heel opvallend waren de vele pr’s die gelopen werden. Bij de dames was het Tessa Krops in haar eerste marathon die een tijd liep van 3.39.03, Annemiek Jannink ook voor haar de eerste liep een tijd van 3.46.51. Carla Geesink had wel ervaring maar ging met een dikke pr over de streep in 3.51.46, evenzo Marlies van Dijk die in 3.58.36 de finish haalde. Dorien Faber moest in de laatste km diepgaan maar kwam in haar eerste marathon in 4.01.44 binnen.

Bij de heren werd er goed samengewerkt en Stephan Bontekoning kwam in zijn eerste marathon in 3.16.33 binnen, vlot gevolgd door Eduard Helthuis, ook zijn eerste, in 3.19.33. Dick Kampjes de ervaren marathonloper wist toch iedereen te verrassen door met een dikke pr over de finish te komen in 3.22.50. Mathieu van de Meer ook ervaren op de lange afstand had het deze keer zwaar met de laatste kilometers en kwam binnen in 4.14.13. Eddie Geesink had zich ook aangesloten bij deze groep en kwam op het kantelpunt binnen in 4.00.30.

Dick op weg naar een pr