Afbeelding

Kwijtschelding schulden toeslagenaffaire

wo 13 oktober 2021 Hardenberg

Op 1 januari 2022 gaat de landelijke regeling in waarbij alle gemeentelijke schulden van gedupeerden van de toeslagenaffaire worden kwijtgescholden. De gemeente Den Haag heeft nu al de gemeentelijke schulden van gedupeerden van de toeslagenaffaire kwijtgescholden. 

Het gaat om ouders die door de belastingdienst formeel worden aangemerkt als gedupeerden van de onterechte teruggevorderde kinderopvangtoeslagen. Omdat zij hoge bedragen moesten terugbetalen aan de belastingdienst, konden veel van hen niet meer alle rekeningen betalen, waaronder gemeentelijke belastingen. De schulden die daardoor bij de gemeente Den Haag werden opgebouwd zijn nu dus helemaal kwijtgescholden. 

De Partij van de Arbeid vraagt zich af of de gemeente Hardenberg de gedupeerden ook op deze wijze tegemoet wil komen. De fractie van de PvdA wil graag van het college Hardenberg weten of de gedupeerden van de toeslagenaffaire in Hardenberg in beeld zijn en of het college in gesprek is met gedupeerden en zo ja op welke wijze. Zo nee, waarom niet?  Is het college voornemens om al voor 1 januari 2022 alle gemeentelijke schulden van gedupeerden van de toeslagenaffaire kwijt te schelden?  Indien dit niet het geval is, wat is hiervan de reden? Wordt er dan vanuit de gemeente Hardenberg andere ondersteuning geboden richting de gedupeerden?