Afbeelding

Laat uw oude films niet verloren gaan!

di 14 september 2021

Zaterdag 25 september tussen 11.00 uur en 15.00 uur kunt u boven Brasserie Tante Pos in het centrum van Ommen weer terecht met uw oude videobanden, films, dia’s of ander analoog beeld- of geluidsmateriaal. Henri Ringeling van Historing Zwolle geeft dan weer demonstraties over het digitaliseren van al dit soort materiaal. Schitterende en fascinerende technieken zorgen ervoor dat u uw oude films en video’s op de nieuwste apparaten kunt aanschouwen in een kwaliteit, die u niet voor mogelijk houdt.

Zo laat Henri zien hoe het scannen van super 8 films tegenwoordig gaat. Beeld voor beeld in een beeldformaat dat het midden houdt tussen het ouderwetse 4:3 en het huidige breedbeeld. U ziet meer van de film dan u ooit met de projector zag. Ook bestaat de mogelijkheid te kijken of uw oude videobanden kwalitatief nog goed genoeg zijn om gedigitaliseerd te worden. Daartoe staan er een vijftal videorecorders opgesteld van de types VHS, Betamax, V-2000, Video8 en (mini)DV. Ook over het digitaliseren van dia’s, negatieven, foto’s, vinyl, cassettebandjes en bandrecordertapes kunt u deze dag uitgebreid informatie krijgen.


16 jaar

Historing digitaliseert al meer dan 16 jaar alle soorten videobanden, smalfilms, foto- en geluidsmateriaal. U kunt deze bestanden op USB-stick, harde schijf of geheugenkaart laten zetten, maar ook langs de digitale snelweg via ‘We Transfer’ kunnen de bestanden naar u verzonden worden. Maar natuurlijk kunt u het materiaal ook nog steeds op CD of DVD ontvangen.


10% korting op 25 september…

Tante Pos vindt u in het centrum van Ommen, Markt 17. Bent u 25 september verhinderd, dan bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid uw materiaal aan te leveren bij Historing, Dilleweg 16, 8042 GS te Zwolle. Tijdens werkdagen kunt u er op afspraak terecht van 10 tot 18 uur. Even van tevoren bellen naar 038 - 85 09 55 of mailen naar info@historing.nl. Of kijk op de website: www.historing.nl. Als u uw materiaal op 25 september bij Tante Pos aanlevert, ontvangt u bij aflevering 10% korting op al het gedigitaliseerde materiaal. Wees welkom!