ma 20 september 2021

Vredesdienst

In de Van Dedemkerk aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart wordt op zondag 26 september om 9.30 uur de jaarlijkse Vredesdienst gehouden. Wie erbij wil zijn kan onder andere bellen naar Henk Zomer, 0523-616615. De dienst is ook live te volgen via de site: kerkdienstgemist.nl. Het thema van de Vredesdienst dit jaar is: “Wat doe jij in vredesnaam”? Voorgangers zijn mevrouw Ineke van der Logt namens de RK Kerk en Ds. Jonathan Zondag namens de Protestantse Gemeente Dedemsvaart. Muzikale medewerking wordt verleend door enkele leden van het RK koor Juventa. Er is tijdens deze dienst kinderoppas en Kindernevendienst. De collecte in de dienst is bestemd voor 'de Makelij' in Dedemsvaart. De Makelij staat voor: Samenwerking van kansarme en kwetsbare mensen, met mensen die een steuntje in de rug kunnen en willen geven.

Appartementen

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hardenberg hebben afgelopen week de definitieve omgevingsvergunning vastgesteld voor het bouwen van 5 appartementen met gezamenlijke huiskamer aan de Tuinstraat 3 tot en met 13 in Dedemsvaart. Het woonzorgcomplex is bedoeld voor senioren en de huiskamer is bedoeld voor gezamenlijke activiteiten. Het ontwerp van de te verlenen omgevingsvergunning heeft onlangs ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. 

Hulphond

De 17-jarige Linda Schollaardt uit Dedemsvaart kampt sinds drie jaar met onder andere een depressie, een angststoornis & autisme. Ze gaat binnenkort een traject in voor een psychosociale hulphond. Omdat dit ontzettend veel geld kost is ze een crowdfunsing gestart. "Dit is zo ontzettend belangrijk voor mij dat ik er alles aan wil doen mijn kans op een fijner leven waar te maken," aldus de Dedemsvaartse. Wil je Linda helpen? Kijk dan voor meer info op gofundme.nl. Ook is er meer info te vinden op detoren.net