persbericht via mail.
kan dit ook mee in de Toren ?
persbericht via mail. kan dit ook mee in de Toren ? G. Brokelman

World Cleanup Day ook in centrum Hardenberg

zo 19 september 2021 Hardenberg

Zaterdag 18 september was het weer de wereldwijde schoonmaak dag in het kader van ‘World Cleanup Day’. Mensen uit de hele wereld kwamen in actie om zwerfvuil op te ruimen. De World Cleanup Day wordt al sinds 2018 elk jaar georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. De gemeente en Mooi Schoon (het zwerfvuilprogramma van ROVA) ondersteunen dit initiatief. Mooi Schoon is het zwerfvuilprogramma van ROVA. ROVA helpt inwoners hun omgeving schoon te houden of te maken. Iedereen wil natuurlijk graag een schone leefomgeving. Dat is waar het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon voor staat. In 18 gemeenten waaronder Hardenberg werkt Mooi Schoon samen om door middel van voorlichting, educatie en extra aanpak zwerfvuil te voorkomen.

GroenLinks

Fractieleden en sympathisanten van Groenlinks Hardenberg en leden van de GL jongerenvereniging DWARS waren zaterdagmiddag in de omgeving van het station in Hardenberg. Gewapend met een prikker, afvalzak en handschoenen werd eerst de omgeving geïnspecteerd om hierna aan de slag te gaan. 

Een tripje met bus of trein zat er niet in. “We hebben ons vandaag aangesloten bij de ruim 20 miljoen vrijwilligers die wereldwijd verdeeld over 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii om mee te doen aan de Wordt Cleanup Day“, laat schaduwraadslid Stijn Jager weten. “We gaan vanaf het station verspreid in teams het centrum en omgeving in om afval te prikken. Het verzamelde materiaal zal vervolgens op de juiste wijze worden gerecycled of verwerkt, in plaats van dat onze natuur hier mee wordt belast. Ook gaan enkele van de vrijwilligers een kunstwerk maken van het opgeruimde materiaal waardoor we inzicht krijgen in wat er allemaal voor vuil op straat achterblijft’’, aldus Stijn Jager. 

Afbeelding