Markt

di 14 september 2021

Op initiatief van de Stuurgroep Fondsenwerving van de PKN gemeente Dedemsvaart wordt deze maand iedere vrijdagmorgen, van 9.30 uur tot 11.30 uur, een boeken- en platen/CD markt in kerkgebouw de Meule aan de Wilhelminastraat in Dedemsvaart gehouden. In de maand oktober is er alleen op vrijdag 29 oktober van 9.30 uur tot 11.30 uur een boeken- en platen/CD markt in de Meule.


Mooie Molendag 

De organisatie bij molen de Star in Balkbrug kan terugkijken op een succesvolle Overijsselse Molendag van zaterdag 11 september. Molenaar Detlef ter Haar meldt op zijn facebookpagina een mooie aanloop van publiek. De bezoekers konden ondermeer genieten van de midwinterhoornblazers uit Hardenberg, maar ook genieten van eigen gebakken pannenkoeken van meel uit de molenwinkel. Ter Haar meldt dat er  tijdens de Molendag 150 kg mais is gebroken en 75 kg gebroken mais is gemalen en gezeefd. "Al met al een zeer geslaagde dag".



Belasting

B&W van de gemeente Hardenberg hebben vorige week een Verordening reclamebelasting vastgesteld voor het centrumgebied in Dedemsvaart. De reclamebelasting vervangt de Bedrijveninvesteringszone (BIZ), die eind dit jaar afloopt. Het ondernemersfonds wordt uit de BIZ-gelden gefinancierd. Er is door de stichting centrummanagement inmiddels draagvlak gecreƫerd voor reclamebelasting. In tegenstelling tot de BIZ is bij leegstand de eigenaar niet belastingplichtig voor de reclamebelasting. Ook als er geen reclame-uiting is vervalt de belastingplicht. In het nieuwe beleidsplan van de DMC wordt met name ingezet op activiteiten in en marketing van het centrum. De aankleding en inrichting van het openbaar gebied met bijvoorbeeld bloembakken, sfeerverlichting, openbaar toilet en de aanpak van de leegstand door middel van professioneel centrummanagement. Dit alles zal bijdragen aan de levendigheid en vitaliteit van het centrum van Dedemsvaart.