Afbeelding
Foto Theo Dedemsvaart.

PENSIOEN

ma 19 juli 2021

Sinds 28 juni 2021 ben ik geen notaris meer. Mijn zoon Eric is mijn opvolger. Verder blijft alles hetzelfde: steeds met de tijd meegaan.


Ik blijf aan het kantoor verbonden als waarnemer, mediator en estate-planner. Het was fijn om notaris in het mooie dorp Dedemsvaart te zijn. Duizenden mensen heb ik gesproken en geholpen. In bijna 25 jaar heb ik meer dan 65000 akten getekend en sinds 1939 hebben we op het notariskantoor in Dedemsvaart meer dan 80.000 dossiers aangemaakt. Op 28 juni 1971 ben ik als kantoorbediende begonnen. Daarna werd ik notarisklerk, kandidaat-notaris en tenslotte in 1997 notaris. 


Ik heb ervan genoten, het is prachtig werk. Gelukkig neemt mijn zoon het over en kan ik het kantoor nog eens binnenwandelen. Uiteraard moet ik actief blijven. Veel mensen geven mij daarvoor tips. Ik krijg het heel druk. Ik moet allereerst genieten, en dan aandacht geven aan mijn echtgenote, de kinderen en kleinkinderen, aan mezelf denken, de tijd nemen, krantlezen, koffiedrinken, uitslapen, mensen bezoeken, wandelen, fietsen, golven, tennissen, hardlopen, met de camper op pad (liefst acht weken), naar de sportschool, schilderen, lezen, schrijven (liefst een boek), skiƫn, enzovoort en zo meer.



Dat ga ik allemaal doen, een beetje. En het lukt niet allemaal voor de kerstdagen. Maar ik ga ook kletsen, kijken, observeren, denken en lummelen. Want: tijd speelt geen rol.


Bert Linde