Luca en Roman Snijder uit Dedemsvaart bemanden de kiosk nadat de luiken door de jongerenwerkers  Sylke Schoemaker en Fernanda Pullen (rechts) officieel open waren gegooid.
Luca en Roman Snijder uit Dedemsvaart bemanden de kiosk nadat de luiken door de jongerenwerkers Sylke Schoemaker en Fernanda Pullen (rechts) officieel open waren gegooid. De Stuw

Feestelijke opening

ma 12 juli 2021


Met een skate clinic onder leiding van een professionele docent, bumperballen, een knutseltafel voor de allerkleinsten en (silent) disco met muziek van DJ Renzo Arkes uit Dedemsvaart is kiosk de Kioter bij de Kotermeerstal in Dedemsvaart afgelopen vrijdag feestelijk geopend. 

"Het was, mede dankzij het heerlijke zomerweer, een fantastische dag," zegt jongerenwerker Sylke Schoemaker van De Stuw. "Tientallen jongeren kwamen een kijkje nemen en hebben zich uitstekend vermaakt. Daarbij werden er goede zaken gedaan in de vorm van veel verkoop van snacks, ijsjes, koffie of frisdrank. De Kioter heeft natuurlijk geen winstoogmerk en de producten worden tegen het laagst mogelijke tarief aangeboden, want het moet allemaal wel betaalbaar blijven voor de jeugd. Uiteraard is het wel leuk om een klein beetje winst te maken. Het geld wat er aan het eind van het seizoen overblijft gaan we uiteindelijk besteden aan een feestje voor de jongeren, die belangeloos meewerken met het bemannen van de kiosk," legt Sylke uit. Naast een verkooppunt van ijs, snacks en drankjes is de Kioter vooral ook bedoeld als ontmoetingspunt voor de jeugd, waar gedurende de hele zomer activiteiten plaatsvinden. Zo wordt er komende donderdag een buikschuifbaan bij de Kotermeerstal geplaatst, waar de jeugd tussen 13.00 en 17.00 uur naar hartelust op kan spelen.