Rita Lingbeek en Jenny Hofmeijer namen afscheid van cbs De Kardoen in Ommen.
Rita Lingbeek en Jenny Hofmeijer namen afscheid van cbs De Kardoen in Ommen.

Juffen De Kardoen met pensioen

za 10 juli 2021

Donderdag op 8 juli namen leerkrachten Rita Lingbeek en Jenny Hofmeijer afscheid van cbs De Kardoen in Ommen. Zij gaan na ruim veertig jaar in het onderwijs genieten van een welverdiend pensioen. De juffen kwamen met paard en wagen naar school en werden daar feestelijk onthaald door alle kinderen en leerkrachten van school. Er volgde een feestelijke dag waarop Rita en Jenny in het zonnetje gezet werden door kinderen, leerkrachten en ouders. 

Beide juffen werkten ruim veertig jaar als leerkracht in het onderwijs in Ommen. Rita Lingbeek haalde in 1978 de akte van de Pedagogische academie in Almelo en zij begon in datzelfde jaar als onderwijzeres. Jenny Hofmeijer behaalde in 1976 de akte van bekwaamheid als kleuterleidster en een jaar later als hoofdleidster bij het kleuteronderwijs. In 1981 werd ze volledig bevoegd onderwijzer.


Liefde voor het kind 

Directeur Dannis Timmerman noemt Rita en Jenny trouw en oprechte liefhebbers van hun vak. “Rita en Jenny werkten beide door tot het gaatje en vertrokken niet voordat het werk af was. Ze hebben alles over voor de kinderen, de liefde voor hen zit zo diep.” Over Rita zegt hij dat ze het ambacht als leerkracht heel goed verstond. “Ze vond het belangrijk dat de resultaten van de kinderen op orde waren, maar misschien nog wel belangrijker dat de kinderen het naar hun zin hadden in haar klas. Daar is het om begonnen en daar is het tot op de laatste dag om te doen geweest.”

Jenny kwam net als Rita van het Koloriet naar de Kardoen. Ze startte in groep 3 en ging daarna naar de kleuters. Directeur Dannis: "Jenny is net als Rita een vakvrouw van de eerste orde. Zij weet wat kleuters moeten kennen en kunnen en hoe de jongste kinderen spelend leren. Met haar duidelijke eigen visie op het jonge kind bracht ze een hoop kennis en kunde op onze school”. Beide leerkrachten hebben het basisonderwijs in Ommen jarenlang gediend. Ieder op eigen wijze, maar alle twee altijd op positieve, integere en vakkundige manier. Hoewel Jenny na de zomer nog terugkomt op De Kardoen als onderwijsassistente, mogen de twee juffen nu gaan genieten van een welverdiend pensioen. Jenny en Rita: Bedankt!

Afbeelding