Ondanks zijn drukke werkzaamheden wil Henk Brouwer als voorzitter van PBB proberen Balkbrug zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.
Ondanks zijn drukke werkzaamheden wil Henk Brouwer als voorzitter van PBB proberen Balkbrug zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Bestuur PBB

Nieuwe voorzitter Plaatselijk Belang Balkbrug

zo 11 juli 2021

Henk Brouwer gaat leiding geven aan Plaatselijk Belang Balkbrug (PBB). Hij volgt Ronald Folders op in de functie van voorzitter.  Brouwer vindt het belangrijk dat de belangenvereniging een vast gezicht in de persoon van een voorzitter heeft en een vaste contactpersoon voor calamiteiten. 

De functie van voorzitter bij PBB is geruime tijd vacant geweest. Er kon moeilijk een opvolger gevonden worden tot afgelopen week toen Henk Brouwer aangaf deze taak op zich te willen nemen. "We merkten vanuit de gemeente, maar ook zeker vanuit de inwoners van Balkbrug dat men dit belangrijk vindt en hier willen we dan ook zeker gehoor aan geven. Voorzitter zijn is een functie binnen PBB die veel tijd in beslag neemt en deze tijd heeft men tegenwoordig steeds minder. Dit geldt ook voor mezelf als eigenaar van een groot bedrijf. Toch zal ik wel het eerste aanspreekpunt van de belangenvereniging zijn en kan men bij mij terecht wanneer dit nodig is,” aldus Brouwer.


Zoektocht gaat door

De overige bestuursfuncties binnen Plaatselijk Belang Balkbrug blijven ongewijzigd; Frens van ’t Zand blijft vice-voorzitter en Maria Compagner de secretaris. Omdat de functie van voorzitter niet zomaar te vervangen is en Henk Brouwer aangegeven heeft niet de ruimte te hebben om deze functie jaren te kunnen vervullen, blijft het bestuur de komende tijd op zoek naar een nieuwe voorzitter, zodat deze ruim de tijd heeft om met het bestuur mee te lopen voordat het stokje van de voorzitter definitief overgenomen wordt.  Achter de schermen zijn de taken over alle leden van het bestuur verdeeld. De deelgebieden waar deze taken bij horen, worden binnenkort ook gedeeld op de website van Plaatselijk Belang Balkbrug. “Zo wordt het ‘werk’ meer verdeeld en heeft men taken waar zijn of haar kennis en/of interesses liggen. En op die manier ziet men ook direct de juiste persoon die binnen PBB verantwoordelijk is voor een bepaald onderwerp en zal ook het contact richting mij wellicht minder zijn”, zegt Henk Brouwer. “Ik ga deze plek als voorzitter met positieve energie invullen en zal mijn best doen Balkbrug zo goed mogelijk te vertegenwoordigen”.