Brink wordt Goodwill Ambassadeur

di 15 juni 2021

De Nederlandse vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN) is zeer verheugd en trots om Rick Brink als nieuwe NVVN goodwill ambassadeur te mogen begroeten in het prominente goodwill ambassadeursnetwerk van de organisatie.

De Verenigde Naties (VN) zijn de grootste organisatie ter wereld waar alle VN-lidstaten met elkaar in gesprek zijn en afspraken maken. Cruciale agenda’s op dit moment zijn Agenda 2030 en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, de SDG’s) en de Klimaatagenda van Parijs. Ook Nederland heeft plechtig beloofd deze agenda’s uit te voeren. Ons goodwill ambassadeursnetwerk bestaat uit een fantastische, zeer diverse groep Nederlanders die er allemaal op hun eigen manier actief aan willen bijdragen deze belangrijke agenda’s bij Nederlanders onder de aandacht te brengen via hun eigen netwerken en platforms.

Rick Brink

Rick Brink werd in 1985 in Hardenberg geboren. Als kind met een beperking ging hij naar de basisschool om de hoek. Hij was volop onderdeel van zijn buurt en had veel vriendjes in de wijk. Op jonge leeftijd leerde hij dat zijn rolstoel slechts een hulpmiddel is.

Zijn normale jeugd heeft hem gevormd tot wie hij is. Hij leerde zich te richten op zijn talenten en deze zet hij in. Rick Brink studeerde bedrijfsadministratie en Management, Economie en Recht en hij ging de zakelijke dienstverlening in. Daarnaast vond hij zijn passie in de plaatselijke politiek. Rick Brink was eerst gemeenteraadslid en werd later fractievoorzitter. Als voorzitter van de inclusie werkgroep in Hardenberg zette hij zich met succes in om zijn woonomgeving op de kaart te zetten als ‘meest toegankelijke gemeente van Nederland'. In 2019 won Rick Brink een baan als Minister van Gehandicaptenzaken bij KRO-NCRV.

In die functie was hij belangenbehartiger voor de circa twee miljoen Nederlanders met een beperking. In deze rol zette hij zich in voor alle generaties die in dit land moeten leven meteen beperking (kinderen, studenten, ouderen) en voor alle mensen met welke beperking dan ook (verstandelijk, fysiek, visueel, auditief). Deze ervaring komt ook nu zeer goed van pas in zijn werk als adviseur en ondernemer.