Hilbert en Bertha hebben een vol leven gehad, maar genieten nu met volle teugen van hun vrije tijd, de kinderen  en hun hobby's.
Hilbert en Bertha hebben een vol leven gehad, maar genieten nu met volle teugen van hun vrije tijd, de kinderen en hun hobby's. Geke Lensen

Diamanten paar geniet volop

di 15 juni 2021

Een prachtige boog siert dezer dagen de tuin aan de Lijsterstraat 32 in Dedemsvaart als stille getuige van het feit dat er reden is tot feest. Binnenshuis geurt het heerlijk naar verse bloemen en sieren meer dan 100 kaarten de eettafel. "Ik ga ze allemaal inplakken", lacht Bertha Veerbeek geboren Stoeten, die woensdag 9 juni j.l. samen met Hilbert Veerbeek het 60 jarig huwelijk vierde.

De 83-jarige Bertha en de 84-jarige Hilbert kijken met veel genoegen terug op hun diamanten huwelijk, dat vanwege corona in huiselijke kring werd gevierd. "Als het allemaal mag hopen we in september nog een tweede feestje voor de rest van de familie en vrienden te geven", lacht Hilbert.


De echtelieden leerden elkaar in 1954 kennen tijdens een oranjefeest aan het Ommerkanaal. Zeven jaar later trouwden ze en gingen wonen op de boerderij waar Hilbert geboren is aan het Ommerkanaal 57, waar ze samen jarenlang een boerenbedrijf runden. "De boerderij wordt nu gerund door een zoon en kleinzoon", vertelt Hilbert met gepaste trots. Uit het huwelijk van Bertha en Hilbert werden 2 zoons geboren en het diamanten paar mag zich inmiddels ook verheugen op 4 kleinkinderen en een achterkleinkind.


Naast zijn werk op de boerderij is Hilbert vooral bekend geworden als uitvaartverzorger, wat hij ruim 20 jaar is geweest. Daarnaast bekleedde hij tal van bestuursfuncties in het dorp. Hij was onder meer jarenlang diaken, notabel en ouderling van de Hervormde en PKN Kerk, maar ook is hij onder meer jarenlang verkeersregelaar geweest. Bertha, die geboren is in Arriƫn werkte jarenlang in de huishouding, gaf naailes aan huis, droeg haar steentje bij op de boerderij, maar ook in het vrijwilligerswerk. Zo was ze onder andere bestuurslid van vrouwenvereniging Weest Getrouw.


Hert paar heeft een vol leven gehad, geniet gelukkig nog een goede gezondheid en vermaakt zich dagelijks met hobby's als tuinieren, fietsen en puzzelen. "Na gedane arbeid is het zoet rusten", lacht Hilbert.