Het museum op het Kalkoventerrein is opnieuw ingericht en biedt nu meer ruimte.
Het museum op het Kalkoventerrein is opnieuw ingericht en biedt nu meer ruimte. HVA

Vernieuwd Museum opent zijn deuren

di 15 juni 2021

De Historische Vereniging Avereest (HVA) opent vandaag voor het eerst weer haar deuren van het museum op het Kalkoventerrein. Drie middagen per week is het museum geopend. Op woensdag-, donderdag- en zondagmiddag, van 14.00 tot 17.00 uur, is iedereen meer dan welkom.

Afgelopen winterperiode is er heel wat werk verzet door de vrijwilligers van de HVA. Zo is onder meer de etage in de oudheidkamer vergroot en de zware stalen trap verplaatst, waardoor er beneden heel wat ruimte bijgekomen is. "We starten met het kenniscentrum en bezoekers kunnen, desgewenst met hulp van onze vrijwilligers, surfen over het Internet op zoek naar personen uit het verleden, gebouwen en/of schepen uit het verleden. Ook kan men tijdens de openingstijden een rondleiding krijgen over ons mooie en educatieve terrein", aldus een bestuurslid.

Wie lid is van de HVA heeft gratis toegang tot het museum op vertoon van de lidmaatschapskaart. Wie (nog) geen lid is, betaalt € 5,- per persoon. U hoeft uw bezoek vooraf niet aan te kondigen. "Kom gewoon gezellig binnenwandelen", zegt het bestuur uitnodigend.