Aanbieding petitie aan Tweede Kamer

zo 9 mei 2021

De petitie Stop de verkooptelefoontjes, handhaaf het bel-me-niet-register, die begin dit jaar op initiatief van de Dedemsvaarters Gerrit Hartholt en Arsanio Wiet is gestart, wordt dinsdag 18 mei 2021 aangeboden aan de Tweede Kamer.

De aanbieding vindt digitaal plaats tussen 13.30 en 13.45 uur. Iedereen kan desgewenst meekijken via de website www.tweedekamer.nl. De petitie is inmiddels door enkele honderden mensen ondertekend, waaronder een lid van de Tweede Kamer. Zij constateren dat veel mensen geregistreerd staan in het bel-me-niet register. "Desondanks krijgen ze verkooptelefoontjes, soms zelfs tientallen. Het wordt tijd dat de regels rond consumentenbescherming, zoals het bel-me-niet register, worden gehandhaafd. Maak ook een einde aan de illegale handel in contactgegevens", betoogt petitionaris Gerrit Hartholt.


De petitie zou aanvankelijk op 9 februari worden aangeboden aan de commissie voor Economische Zaken en Klimaat in Den Haag. Die aanbieding ging toen niet door omdat veel Kamerleden op dat moment te druk waren met de verkiezingscampagne.