ma 10 mei 2021

Verrassing

Ook voor buurtvereniging Hoofdvaart-West heeft het Corona virus het afgelopen jaar invloed gehad. Zo kon in 2020 het complete jubileum feest ter ere van het 75 jarig bestaan niet worden gevierd. En ook nu in het eerste deel van dit jaar valt er niets te organiseren.

Maar toch vond het bestuur dat er iets naar de leden moest gebeuren. Zo werd er afgelopen vrijdag 7 mei als verassing bij alle leden aangebeld en een prachtige bloeiende hanger overhandigd. Hierbij de tekst "een jaar lang kon er niets gebeuren, vandaar deze attentie om de boel een beetje op te fleuren".

Door de medewerking van "De Molen", werden er bijna 200 planten weggegeven. "Iets wat vele verraste reacties opleverde," aldus een woordvoerder van het bestuur van de buurtvereniging, dat al weer druk aan het denken en voorbereiden is van activiteiten, die gehouden kunnen worden zodra het weer kan en mag.

SCD'93 bespreekt fusievoorstel

Om de resultaten van het onderzoek naar de fusie met voetbalvereniging SV Dedemsvaart te presenteren, houdt voetbalvereniging SCD’83 op dinsdag 25 mei een online ledenvergadering. De aanvang is 19.00 uur.

De resultaten zijn vastgelegd in een fusieplan. Daarnaast is er ook een fusievoorstel opgemaakt door de notaris. Ook deze documenten worden besproken in de ledenvergadering en voor de leden is er gelegenheid om hierover vragen te stellen.

Vrijwilligers

Bij Kinderboerderij Dekibo aan de Langewijk is de lente, met de geboorte van jonge geitjes, nu ook echt aangebroken. "Een hele mooie, maar ook bijzonder drukke tijd," zegt voorzitter Adri Vroege, die een dringend beroep doet op mensen om zich als vrijwilliger bij de kinderboerderij aan te melden.

"Het werk op de Kinderboerderij is prachtig en we hebben een heel gezellig team," roept ze wervend. Belangstellenden voor een vrijwilligersjob kunnen zich melden bij beheerder Bennie Gerrits of via de website dekibo.nl.