Twee van de initiatiefnemers van Het Zorgkwartier huisarts Paul Habets (rechts) en Carla Mastenbroek van FysioTotaal (links).
Twee van de initiatiefnemers van Het Zorgkwartier huisarts Paul Habets (rechts) en Carla Mastenbroek van FysioTotaal (links). De Toren

Samen werkt beter in Het Zorgkwartier

di 11 mei 2021

In Ommen is sinds een half jaar gezondheidscentrum Het Zorgkwartier gevestigd in het voormalig politiegebouw én schietbaan aan de Chevalleraustraat 4.

De muren van de voormalige cellen zijn gebruikt als röntgenkamerwanden en de schietkuil waar de patronen invielen doet nu dienst als functionele oefenruimte voor fysiotherapeutische behandelingen. "De naam Het Zorgkwartier is ontstaan vanuit het idee dat vier mensen de initiatiefnemers zijn en dat vier hoofddisciplines (huisartsen, fysiotherapie, thuiszorg en ziekenhuis) permanente gebruikers zijn. Die vier onderdelen (verschillend, maar wel samenhangend) worden ook in het logo verbeeld. Het woord 'kwartieren' is een knipoog naar de vroeger bestemming: politie en zelfs de ME konden 'inkwartieren' in het zeer ruime pand. Ook is het woord 'Zorgkwartier' een aanduiding voor een wijk waar veel zorgpartijen zitten. Het Zorgkwartier is de ingang naar het Carrouselplein waar nog meer zorgverleners zijn gevestigd”. Up to date zorg en zorg naar een hoger plan trekken zijn de ambities van de initiatiefnemers Paul Habets, Andrea van Westreenen, Carla Mastenbroek en Bas Hulshof. "We zijn met de laatste opleverpunten bezig. Een proces van verbouw en bouw wat nu eindelijk afgerond kan worden. Inmiddels kennen we elkaar via de centrale wandelgangen en dat voelt goed. Vanaf nu kan er meer focus, aandacht en tijd geïnvesteerd gaan worden in het verder concretiseren van samenwerkingen en afstemmingen onderling”, aldus Carla Mastenbroek.

FysioTotaal zocht al enige tijd nieuwe ruimte in Ommen. De tekeningen voor deze nieuwe locatie waren al gereed en de schop zou in de grond, echter kregen de huisartsen hierover te horen en dat maakte al snel de combinatie van ‘samen werkt beter'. "Voor deze opzet is gekozen om samen te werken aan de gezondheid. Ieder vanuit zijn eigen deskundigheid maar in verbinding met de andere disciplines. Waarbij we ervan overtuigd zijn dat het 'samen beter werkt'. Het ontwerp van het gebouw helpt bij die samenwerking: één centrale entree met veel licht en ruimte. Het maakt ontmoeten vanzelfsprekend en vormt het kruispunt voor u en alle zorgverleners. In iedere vleugel werken meerdere disciplines. Ook dat ondersteunt de samenwerking en zorgt voor drempelloos overleg”, vervolgt Carla Mastenbroek.

Lees het complete artikel op de site.