Gemaakte foto van Meisjes van Vermeer. Kijk voor meer foto's op de website en voor de werkelijke afmeting.
Gemaakte foto van Meisjes van Vermeer. Kijk voor meer foto's op de website en voor de werkelijke afmeting.

Finale van Het perfecte plaatje

di 11 mei 2021


Tien weken lang werkten zij toe naar de eindfinale van het Perfecte Plaatje van de Gemeente Hardenberg. De finale stond in het teken van het ‘drieluik’. Drie foto’s die een verhaal vertellen, welk verhaal was aan de deelnemers zelf.

“Wat een werk, wat een niveau, wat een enthousiasme",

aldus Emmelie Luiken van De Stuw. "Een en al lof voor de deelnemers, coaches én de juryleden. Wat een prachtige, indrukwekkende foto’s zijn er gemaakt".

Vaste juryleden Dianne de Goeijen, Jan Willem Houtepen & Margaret Hilbink, coaches Gerlinde Schrijver & Margreet Vloon en de gastjuryleden Wethouder Mary Looman & fotograaf Jasper van der Zwan hebben individueel de foto’s beoordeeld en daarna in een gezamenlijk overleg de top 5 bepaald.

Poule 1: Madelon Bruggink wegdrukken’

De winnaar van poule 1 is Madelon Bruggink: ‘Bij dit drieluik heb ik ervoor gekozen om mezelf 'weg te drukken'. Ik denk dat het heel erg menselijk is om af en toe jezelf eventjes aan de kant te wil drukken. Het zijn soms maar kleine dingetjes zoals emoties of gedachtes die je op dat moment misschien wilt uitzetten, maar wat niet altijd kan".

De vaste juryleden waren erg enthousiast over deze foto's. "Dit drieluik kan je op meerdere manieren uitleggen. Een prachtig beeld waar je naar blijft kijken. Goed gekozen voor de scherpte op de arm in de eerste foto, en op het hoofd op de derde foto". Gastjuryleden fotograaf Jan van der Zwan en Wethouder van Hardenberg Mary Loonman waren ook onder de indruk. "Wat een sterk drieluik. Mooi dat het linker en rechter beeld met elkaar verbonden is. Een duidelijk visueel verhaal!".

Poule 2: Marjolein vd Berg ‘Meisjes van Vermeer'

De winnaar van poule 2 is Marjolein vd Berg: ‘In het verleden zijn er veel prachtige geschilderde drieluiken gemaakt. Kunst is iets wat mij altijd al heeft geboeid. En voor de finale wilde ik dan ook graag wat met het idee van schilderkunst doen".

De vaste juryleden vonden het beeld heel origineel. "Alle beelden zijn goed uitgewerkt. Er is goed naar het licht gekeken en het is fantastisch nagemaakt!"

Gastjuryleden fotograaf Jan van der Zwan en wethouder van Hardenberg Mary Loonman voegden hier nog aan toe: "We kijken hier naar een heus kunstwerk. Mooi dat het melkmeisje in het midden staat en de andere dames naar het midden kijken. Het licht wat de schilder Johannes Vermeer altijd zo treffend laat zien is prachtig weergegeven op de foto's".

Aanmelden voor het perfecte plaatje JUNIOR kan via www.gewoonactief.nl