Afbeelding

‘Bidden langs het kanaal’ in coronatijd

zo 9 januari 2022 Ommen

Tijdens de Week van Gebed zijn er acht avonden ‘Bidden langs het kanaal’. Handelingen 16 vers 13 was in 2018 de aanleiding van deze samenwerking. De vijfde editie zal wat anders gaan, want massaal samen komen is niet mogelijk. Elke avond (16 tot en met 23 januari) is er een uitzending via het YouTube kanaal van de Verspieders Express.

De deelnemende kerken staan allemaal langs het kanaal Almelo-De Haandrik: de Westerkerk in Vriezenveen, De Schoof en De Kruiskerk in Daarlerveen, Het Anker in Vroomshoop, de Sint Willibrord in Geerdijk en de Hervormde Kerk in Beerzerveld. De startdienst is opgenomen in De Schoof. Op zaterdagavond is er een speciaal programma voor de kinderen en op zondagavond wordt de week afgesloten met ‘Zingen & Bidden langs het kanaal’. Iedere kerk werkt een eigen programma uit.

Alle uitzendingen beginnen om 19.15 uur (dag 1 begint om 19.00 uur).

Licht in het duister

Tijdens de Week van Gebed voor eenheid van christenen 2022 wordt stil gestaan bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. Daarin ligt een oproep voor ons als christenen. De centrale Bijbeltekst komt uit Matteüs 2 vers 2: ‘Wij hebben zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om Hem te aanbidden’.

Het materiaal voor de Week van Gebed voor eenheid is dit jaar voorbereid door christenen uit het Midden-Oosten. Als kleine, kwetsbare gemeenschap leven zij in een regio waar spanningen en gewelddadige conflicten aan de orde van de dag zijn en waar eenheid vaak ver te zoeken is. Meer dan ooit heeft het Midden-Oosten een hemels licht nodig om de volken daar te leiden. De ster van Bethlehem is een teken dat God met zijn volk meegaat, hun pijn voelt, hun geschreeuw hoort en hen compassie betoont.

Doe mee

Het volgen van ‘Bidden langs het kanaal’ is vrij eenvoudig. Ga naar www.youtube.com en zoek op Verspieders Express waarvoor jij je kosteloos kan abonneren, zodat je alles kunt volgen en de liturgie vooraf kunt inzien. Op dit YouTube kanaal Verspieders Express komt er elke avond een uitzending online. Voor vragen en/of reacties? Stuur dan een mail naar verspieders.express@gmail.com.

Afbeelding
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 9 uur geleden