Afbeelding

Camping De Kleine Wolf wil uitbreiden

di 11 januari 2022 Hardenberg

Het college van B en W van de gemeente Ommen gaat in principe, maar wel onder bepaalde voorwaarden akkoord met de ontwikkelplannen van camping De Kleine Wolf. 

Camping De Kleine Wolf in Stegeren wil graag het buitenzwembad en de parkeerplaatsen vergroten; visvijver verplaatsen; zwemvijver vergroten; en een tweede bedrijfswoning plaatsen bij de tweede oprit van de camping.

Uit een enquête onder de gasten is gebleken dat het zwembad te klein is en dat het parkeren een probleem is. De eigenaar van de camping wil graag voorkomen dat de auto’s langs de Coevorderweg gaan parkeren en wil dit realiseren door op het stuk grond tegenover de camping een parkeerplaats te maken. Er is al een mondelinge overeenkomst met de huidige grondeigenaar en de naast gelegen woning dat de grond gekocht kan worden. 

De te realiseren parkeerplaats is beoogd op een locatie wat nu bestemd is voor agrarische doeleinden. Het omzetten van deze bestemming van agrarisch naar recreatief is mogelijk, mits het verlies in ruimtelijke kwaliteit wordt gecompenseerd. Dit kan op basis van het provinciale beleid ‘Kwaliteitsimpuls GroeneOmgeving (KGO)’. In dit kader wordt een tegenprestatie verlangd. Op de Coevorderweg wordt op dit moment vaak te hard gereden, waardoor er onveilige situaties ontstaan. Plaatselijk Belang koestert al langer de wens voor snelheid beperkende maatregelen. Initiatiefnemers hebben voorgesteld deze wens te combineren met hun plannen voor de parkeerplaats. Het idee is om een veilige oversteek te realiseren tussen de camping en het parkeerterrein en hiermee ook tegemoet te komen aan de wens van Plaatselijk Belang voor snelheid beperkende maatregelen.

Als de nieuwe parkeerplaats wordt gerealiseerd kan een stuk van de parkeerplaats op het campingterrein gebruikt worden voor het uitbreiden van het zwembad. De camping wil graag mee in de hevige concurrentie en daarom het zwembad uitbreiden met een extra buitenbad, extra glijbaan en het huidige kinderbad buiten overkappen. Door dit te overkappen functioneert dit bad in warme periodes als buitenbad en in koude periodes als binnenbad. Door een tekort aan ruimte is het nodig om de visvijver te verplaatsen en de zwemvijver te vergroten. 

Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 7 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 8 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 9 uur geleden