Afbeelding

Hardenberg toont Hart voor de zorg

wo 12 januari 2022 Hardenberg

De wensactie Hart voor de Zorg is een doorslaand succes geworden. Lezers stuurden maar liefst 45 wensen in, waarmee zij zorgverleners of zorgvragers willen ondersteunen of in het zonnetje willen zetten. “Dat zijn overweldigend veel meer wensen dan we verwacht hadden”, aldus Margret Ticheler, kantoormanager van De Toren, “die respons is hartverwarmend”.

Weekblad De Toren startte de wensactie in het kader van het 65-jarig bestaan van de krant in 2020, met als doel om medewerkers in de zorg, die het nog steeds erg zwaar hebben vanwege de coronapandemie, in het zonnetje te zetten door een speciale wens in vervulling te laten gaan. De lezers liepen duidelijk warm voor deze actie en leverden massaal wensen in die, als ze kunnen worden vervuld, het leven nét even wat gemakkelijker of prettiger maken voor zorgmedewerkers en/of de mensen voor wij zij zorgen.

De variatie van de ingediende wensen is al net zo groot als het aantal: een bosje bloemen, het opknappen van een tuin, activiteiten als (team)uitjes, verwenmomenten, workshops en veel meer. De Toren heeft 6.500 euro gereserveerd om zoveel mogelijk van die wensen in vervulling te laten gaan. Een commissie – bestaande uit Hendrie Heijink van de gelijknamige boekhandel, Ineke Hans van het InformatiePunt en Ria van Duiven en Margret Ticheler van De Toren – bekijkt in de komende weken welke wensen kunnen worden vervuld. Op 9 februari wordt bekendgemaakt welke wensen dat zijn. Vervolgens wordt geprobeerd om elke maand één wens daadwerkelijk in vervulling te laten gaan.

Afbeelding
Veilig online met de Regiobank Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 17 uur geleden