Afbeelding
G. Brokelman

Diamanten echtpaar Overweg-Bolks

do 6 januari 2022 Hardenberg

Harm Overweg (84) en Johanna Bolks (82) uit Hardenberg waren op woensdag 5 januari zestig jaar getrouwd. Dat betekent dat de twee in 1962 in het huwelijksbootje zijn gestapt.

Harm is geboren in Rheeze en groeide op als derde telg met twee zussen en drie broers. Johanna zag het levenslicht in Lutten en bracht haar jeugdjaren door met een zus en vier broers. De echtelieden leerden elkaar op een mooie zomeravond kennen tijdens een fietstocht. Na drie jaar verkering trouwden ze in het voormalig gemeentehuis in Heemse. Het huwelijk werd gezegend met vier kinderen, dertien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Harm Overweg doorliep de Landbouwschool in Ommen waarna hij zijn eerste guldens verdiende bij boer Welleweerd in Diffelen. “Het was vroeg opstaan, koeien melken, kippen en varkens voeren en ploegen op het land”, laat Harm met een glimlach weten. Hierna ging Harm aan de slag op het gemengd boerenbedrijf van Stoeten in Rheeze. De bakens werden verzet en ging Harm werken bij Wheekamp in Dedemsvaart waarna de gemeente Hardenberg zijn volgende en laatste werkgever werd, ruim dertig jaar lang. Op 61-jarige leeftijd kwam er een einde aan zijn werkzame leven en maakte hij gebruik van een Vervroegde Uittreding en Pensioen (VUT).

Johanna Bolks ging na de Huishoudschool in Hardenberg aan het werk bij Lunchroom Goris in Hardenberg. Nu woont het diamanten paar sinds enkele maanden in het centrum van de stad en genieten Harm en Johanna tijdens hun dagelijkse wandeling.

Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 6 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 6 uur geleden
Proefkamer het Reestdal
Leerlingen van de Langewieke krijgen een kookworkshop bij Proefkamer het Reestdal. Hardenberg Ingezonden 7 uur geleden