SC Lutten verliest van Sv Nieuwleusen.

zo 21 november 2021 Hardenberg

Het stond al enige weken in het achterhoofd: 20 november SC Lutten uit tegen medekoploper Nieuwleusen.Twee elftallen die lekker meedraaien in de top, maar ook met totaal verschillende speelstijlen. De uitslag werd ietwat geflatteerd 4-1.

In een troosteloze ambiance door de nieuwe corona maatregelen en daar nog bij aangevuld somber, koud, regenachtig weer en op het laatst bijna in het donker, want Nieuwleusen heeft geen verlichting, maar wel windmolens, werd deze wedstrijd gespeeld. Lutten speelde zoals de laatste weken succesvol vanuit de as, om van daaruit de tegenstander van het doel weg te houden en zelf in de aanval die ruimte aan de zijkanten met snelheid te benutten. Zo kwamen er direct in de eerste helft wel kansen voor Nieuwleusen, maar ongevaarlijk door het cordon voor de Luttense doelmanDe speelstijl van Lutten was wel weer effectief, Abe Veltink werd in de tiende minuut weggestuurd en kon de bal voor het doel brengen. Ronald Kosse schampte de bal iets met zijn hoofd, waardoor deze onmisbaar voor de voeten kwam te liggen van de mee gesnelde Boudewijn de Graaf: 0-1!. Hoewel Nieuwleusen verzorgder speelde waren de Luttenaren in de eerste helft gevaarlijker voor het doel. Er waren genoeg kansen om de voorsprong te voorsprong te vergroten en zo misschien een knak bij de tegenstander te veroorzaken. Echter een doelpunt kwam er wel aan de andere kant Een vrije trap vanaf 30 meter werd wel zo genadeloos hard en zuiver in de kruising geschoten, waarbij de Lutter keeper kansloos werd gelaten. Eerlijk is eerlijk, een beauty deze 1-1. Met deze stand werd ook de thee gedronken.

Na de rust

Direct in de tweede helft liet Nieuwleusen zien niet met een gelijkspel tevreden te zijn en moest er ten koste van geel een paar keer aan de noodrem getrokken worden. Toch kwam er weer een kans op een doelpunt voor Lutten, maar de doelman van Nieuwleusen kon de bal nog net uit de hoek drukken. De druk van de tegenstander bleef echter toenemen en zo kwam de 2-1 tot stand, echter op een manier waarop je het niet zou verwachten. Met een solo dwars door het midden werden drie mensen van Lutten te kijk gezet. Toen de vierde man, tevens laatste ook moest instappen werd de bal plichtmatig opzij gelegd en kon vrij ingeschoten worden. Na deze score in de 64ste minuut leek Lutten zich op te richten, maar echte doelrijpe kansen kwamen er niet. Wel bij de tegenstander. In minuut 82 kon 3-1 gescoord worden en vlak voor tijd de einstand 4-1. Kansen waren er voor Lutten, maar voetballend was Nieuwleusen duidelijk de meerdere. Sc Lutten moet zich eens gaan afvragen of het wel zo’n goed idee is om de flanken altijd vrij te houden. Lijkt me fantastisch voor de tegenstander dat je daar altijd de bal kwijt kunt.