Jongeren vinden eigen plek in Next Level

vr 15 oktober 2021 Hardenberg

Op vrijdag 24 september was de officiële opening van het jongerencentrum Next Level in Hardenberg. Jongerenwerkers Luke en Kelly kijken daar met plezier op terug en dankzij de mooie aftermovie die van de opening is gemaakt kunnen alle belangstellenden die nog eens mee beleven. Inmiddels worden in en vanuit het centrum mooie dingen voor jongeren gerealiseerd.

Super trots waren ze, Luke Antonissen en Kelly van Ginkel, jongerenwerkers van De Stuw. Samen met een groepje jongeren dat zich lange tijd heeft ingezet voor de realisatie van een jongerencentrum, werkten zij achter de schermen hard om het leegstaande pand in te richten als jongerencentrum. Hierbij kregen ze hulp van vele jongeren, maar ook buurtbewoners en andere vrijwilligers. Inmiddels zijn er meerdere werkgroepen opgericht, om binnen en vanuit het jongerencentrum mooie dingen te realiseren.

De opening was druk bezocht. Veel jongeren, buurtbewoners, netwerkpartners en andere belangstellenden kwamen een kijkje nemen. Na de officiële opening door wethouder Mary Looman, konden bezoekers in groepen een ‘rondleiding’ door het pand krijgen en bewonderen hoe de ruimtes sfeervol en multifunctioneel zijn ingericht. Zo is er een poolbiljart, een bar, een tv/game hoek, maar ook zithoekjes die verrijdbaar zijn, zodat de grote ruimte voor meerdere activiteiten te gebruiken is. Een graffitiwand, door een kunstenaar samen met jongeren gemaakt, maakt het af. Op de bovenverdieping is kantoorruimte en ruimte om gesprekken te voeren, of voor de jongeren om huiswerk te maken. Naast de mogelijkheid om een kijkje te nemen, waren er hapjes en drankjes, muziek en verschillende activiteiten voor jongeren, zoals skate-clinics, een pannakooi, bumperball en een rodeostier.

Voor en door jongeren

De doelstelling van het jongerencentrum is om vóór en dóór jongeren een plek te bieden, waar jongeren leeftijdgenoten kunnen ontmoeten, activiteiten kunnen doen en hun talenten kunnen ontwikkelen, in een veilige omgeving. Dit met ondersteuning en coördinatie van jongerenwerkers, die tijdens openstelling altijd aanwezig zijn. Vanaf de opening is jongerencentrum Next Level iedere week geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 19.00 tot 21.30 uur.

Jachtseizoen

In de herfstvakantie is er op vrijdagmiddag 22 oktober om 14.00 uur Jachtseizoen; een spannend spel voor jongeren van 12 jaar en ouder. Via instagram: jongerenwerkerluke kun je je hiervoor aanmelden. Hou voor andere activiteiten de social media kanalen in de gaten! Instagram: Jongerenwerkerluke; jongerenwerkerkelly; destuwsociaalwerk of kijk op Facebook.

Op www.youtube.com/watch?v=mm90vQ8Gix0 en www.destuw.nl is een aftermovie te vinden van de opening van Next Level!

Afbeelding
Afbeelding
Het herdenking monument aan de Moerheimstraat
Dedemsvaart herdenkt Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Het is maar net welke bodem onder je bedrijf ligt wat maakt of het interessant is om mee te doen.
De bodem onder je bedrijf Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Kerk en medisch Kerk 5 uur geleden
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 6 uur geleden
Afbeelding
College bezoekt Buitengebied Gramsbergen Hardenberg 7 uur geleden