spanning voor het doel van Lutten.
spanning voor het doel van Lutten. G. Brokelman

Derby Lutten tegen Dedemsvaart eindigt in gelijkspel

zo 17 oktober 2021 Hardenberg

Zaterdag 16 oktober stond de derby DVC Dedemsvaart – SC Lutten op het programma. De zwartwitten hadden de afgelopen weken goede zaken gedaan, terwijl DVC na de eerste overwinning tegen Fit Boys geconfronteerd werd met twee nederlagen. De eerlijkheid gebied wel te zeggen, dat de thuisclub zwaardere tegenstanders had getroffen. Wat dat betreft was deze ontmoeting voor beide teams een goede testcase om te zien waar ze nu werkelijk stonden.

DVC Dedemsvaart beheerste grote delen van de wedstrijd, maar kon SC Lutten niet echt pijn doen. Het team van Sander v.d.Lustgraaf stond het – vaak noodgedwongen – toe en beperkte zich daarom tot het verdedigen. Daar waar het echt gevaarlijk werd, reageerde keeper Lars Mulder alert op de dreiging.

In de eerste tien minuten was de Lutter doelman een paar keer ongelukkig in zijn acties, waardoor de bal soms op een gladde paling leek, maar hij herpakte zich daarna goed en toonde zich een betrouwbare sluitpost.

Zoals gezegd trok DVC het initiatief naar zich toe, maar toch opende SC Lutten de score. Via een geweldige pass voorwaarts van Ewout Spijker verschalkte aanvaller Fons Veltink de keeper met een bekeken lobje: 0-1. Het was aan Lutter kant de mooiste aanval van deze middag. Een paar minuten later kreeg Fons de kans om alleen op de keeper af te gaan, maar hij liet het leer van zijn voet schieten: weg kans.

Justin Westerbeek dwong de keeper met een schot op rechts tot een redding ten koste van een hoekschop, na een goed half uur spelen. Het waren spaarzame uitvallen van SC Lutten. In feite bepaalde DVC het spelbeeld, maar echt gevaarlijk werd het niet in die periode.

En net als je denkt dat SC Lutten de rust haalt met deze minieme voorsprong, slaat DVC toe: een strakke lage voorzet vanaf hun linkerkant, koelbloedig afgerond door oranjehemd Melvin Hulleman die ineens opduikt tussen verdediger en keeper: 1-1.

Vlak voor het rust nog een gevaarlijke kans voor DVC, maar keeper Lars zit Mulder er goed bij.

In de tweede helft probeerde DVC tevergeefs de overwinning naar zich toe te trekken. Maar of de thuisclub het nu probeerde via de combinatie of via afstandsschoten, het resultaat bleef nul. Dat lag niet alleen aan de Lutter verdediging – inclusief de doelman, die in de 55ste minuut een knap afstandsschot met zijn vuisten tegenhield. Nee, veel vaker stond het vizier niet op scherp bij DVC. Intussen kreeg SC Lutten nauwelijks de gelegenheid om een fatsoenlijke aanval op te zetten, waardoor de aanvallers er een beetje verloren bijliepen. Nog eenmaal waren de Luttenaren dichtbij een doelpunt na een spaarzame uitval, maar in de kluts ketste de bal via Ronald Kosse en een DVC-verdediger op de paal.

Dedemsvaart was daarna nog tweemaal dichtbij de voorsprong. De eerste keer stond keeper Lars Mulder in de weg. De tweede keer werd er wel gescoord, maar ging het feest toch niet door wegens buitenspel. En zo eindigde deze ontmoeting in een gelijkspel. Het was voor SC Lutten deze middag het maximaal haalbare resultaat.