G. Brokelman

Bergentheim wint van Kloosterhaar

zo 10 oktober 2021 Hardenberg

Zaterdag 9 oktober werd de derby Bergentheim tegen Kloosterhaar gespeeld en het werd een derby met geen goed voetbal maar wel met veel spanning.

Kloosterhaar leek al in de eerste minuut op voorsprong te komen maar dit liep voor Bergentheim goed af en in de tegenaanval wist Bergentheim wel te scoren. Dit doelpunt werd gemaakt door Jeffrey Plaggenmarsch. Na dit doelpunt kreeg Bergentheim nog een aantal mogelijkheden welke niet werden verzilverd. Kloosterhaar kwam na twintig minuten spelen beter in de wedstrijd en kreeg vlak voor rust ook een grote kans op de gelijkmaker. Deze werd niet benut zodat de ruststand werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor Bergentheim.

In de tweede helft gebeurde er niet veel voor de doelen. Het bleef een rommelige wedstrijd met aan beiden kanten kleine mogelijkheden.

De verlossende tweede treffer voor Bergentheim kwam er in de 82e minuut. Deze werd weer gemaakt door Jeffrey Plaggenmarsch. Hierna was de spanning van de wedstrijd weg en vlak voor tijd werd het nog 3-0 door een doelpunt van de A-junior speler Milan Hans. Zo werd de eindstand in deze wel boeiende maar geen goede derby 3-0 in het voordeel van Bergentheim.