Afbeelding

CNS Ommerkanaal bestaat 90 jaar

di 5 oktober 2021 Ommen

Nadat er in 1931 een paar wijze mannen uit het Arriërveld hun koppen bij elkaar hadden gestoken werd er besloten tot het bouwen van een nieuwe school aan het Ommerkanaal. Best een bijzonder besluit als je bedenkt dat kleine scholen in die tijd bedreigd werden in hun bestaan. In augustus 1931 was de Christelijke Nationale School Ommerkanaal klaar om haar 55 leerlingen te ontvangen.


Sinds die tijd is er veel veranderd. De school ziet er anders uit door de aanbouw aan de voorkant en binnen heeft de zolder plaatsgemaakt voor een modern, ruim en licht klaslokaal. Het plein is vergroent en voorzien van een nieuw speeltoestel. Ook is er geïnvesteerd in verduurzaming van de school door het gebruik van zonnepanelen en isolatie van de school. En de lesmethodes van toen zijn ook niet meer te vergelijken met die van lang geleden. Want de kinderen die nu op school op hun Chromebooks lessen maken, kunnen zich vast niet meer voorstellen dat hun overgroot opa’s en oma’s schreven met kroontjespennen.

In augustus is de school 90 jaar geworden en dat gaan we natuurlijk vieren.
De kinderen kunnen zich alvast verheugen op een leuk uitstapje en voor buurtbewoners staan er in de week van 11 oktober festiviteiten gepland.

Afbeelding
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 13 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 19 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 19 uur geleden