Ronald Belser voorzitter stichting De Vechtzomp neemt de Pluim in ontvangst.
Ronald Belser voorzitter stichting De Vechtzomp neemt de Pluim in ontvangst. G. Brokelman

Pluim voor Vechtezomp Grammesberghe

do 7 oktober 2021 Hardenberg

Elk jaar reikt het Platform Inclusief Gemeente Hardenberg een (stimulerings)Pluim uit in de gemeente Hardenberg. Aan een bedrijf of stichting dat ervoor zorgt, dat hun bedrijf toegankelijk is voor iedereen. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid. Op woensdag 6 oktober kon stichting De Vechtezomp de pluim in ontvangst nemen.

De Stichting vindt dat de beleving, het meevaren op een zomp, moet voor een ieder mogelijk zijn en daarom heeft de stichting een belangrijke aanvulling aan de zomp gedaan en dat is de installatie van een lift. Met behulp van deze lift zijn zij in staat om rolstoelafhankelijke mensen, dan wel mensen die slecht ter been zijn op eenvoudige wijze aan boord te krijgen. 

Platform Inclusief

Het Platform Inclusief gemeente Hardenberg behartigt de belangen van inwoners met een beperking. Het Platform werkt aan een inclusieve samenleving, zodat mensen met een beperking zo goed mogelijk deel kunnen nemen aan het maatschappelijke leven. Voordat de pluim uitgereikt werd, bekeek Platform voorzitter Henk Leemhuis met scheepsbouwer Piet Toering hoe de lift op de zomp ingebouwd was en werd de toegankelijkheid heus gedemonstreerd.

Afbeelding
Afbeelding
Veilig online met de Regiobank Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Opwekkingsliederen zingen in de Sionskerk in Mariënberg Nieuws Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht Vilsteren samen actief Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Eenzijdig ongeval op Dedemsvaartseweg-Noord in Lutten Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 15 uur geleden