Afbeelding

Inspiratiedag Natuurbegraafplaats

ma 20 september 2021 Ommen

Op zaterdag 25 september organiseert Natuurbegraafplaats Hoogengraven een inspiratiedag. Tijdens deze open dag kunnen bezoekers kennis maken met natuurbegraven en een groene uitvaart. Er zijn rondleidingen, een inspiratiemarkt, demonstraties en het ontvangsthuis met ruimte voor een plechtigheid en nazit is geopend.

Natuurbegraafplaats Hoogengraven ligt in de bossen van Arriën, vlakbij de stad Ommen. Op het terrein van 25 hectare wisselen bos en heide elkaar af. De aanwezige poelen zijn een welkome drinkplaats voor vele dieren en op “de kleine zandverstuiving” liggen hagedisjes te zonnen. Deze diversiteit maakt Hoogengraven een van de mooist gelegen natuurbegraafplaatsen van Nederland.

Relatiebeheerder Alex: “De combinatie van eeuwigdurende grafrust en de troostrijke natuur spreekt mensen aan. Mensen kiezen hier zelf de plek waar ze zich prettig bij voelen en hoeven zich geen zorgen te maken over verlenging of onderhoudskosten. Dat geeft veel rust.

Informatiemarkt, expositie en rondleidingen

Op de normaal zo stille begraafplaats is zaterdag 25 september van alles te beleven. Op de informatiemarkt rondom het gebouw kunt u informatie vinden over ecologische kisten, urnen, manden, wades en alles rondom een groene uitvaart.

Elk half uur is er een rondleiding met gids over de natuurbegraafplaats, desgewenst met een elektrische kar voor mensen die slecht ter been zijn.

Gedurende de dag zal ook een deel van de schaapskudde van Hoogengraven geschoren worden en kunt u zien hoe onze houtkunstenaar de boomschijven bewerkt.

Aanmelden

U bent van harte welkom tussen 11:00 tot 16:00 uur rondom het ontvangsthuis aan de Middenweg 6 in Arriën. In verband met de corona maatregelen vraagt de organisatie belangstellenden zich vooraf aan te melden. Dat kan via www.hoogengraven.org of 0529- 208003.

Team Blauwkamp
Team Blauwkamp kampioen Sport Ingezonden 2 uur geleden
Afbeelding
Orkest Koninklijke Luchtmacht speelt verzoeknummers van publiek Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Baalderborg Motorrun voor de zevende keer Hardenberg 8 uur geleden
Houtdorp 2023. Annet Kamphuis
Weer van alles te doen in feestweek Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Natuurbeleefpad Sibculo is begonnen met inrichtingsfase Hardenberg 10 uur geleden