Afbeelding

Finlandweg aan openbaarheid onttrokken

ma 20 september 2021 Hardenberg

De Finlandweg op bedrijventerrein Broeklanden B zal aan de openbaarheid worden onttrokken. Het aan deze weg gevestigde transportbedrijf Compass wil uitbreiden met een perceel aan de overkant van de Finlandweg en heeft de gemeente verzocht de tussen beide percelen gelegen weg aan het openbaar verkeer te onttrekken. Omdat dit zowel de bedrijfsvoering voor Compass als de verkeersveiligheid ten goede komt, wil de gemeente daar aan meewerken.

Compass heeft begin 2021, na overleg met de gemeente over de mogelijkheid om de Finlandweg af te sluiten, het perceel aan de overkant van de Finlandweg gekocht. Het perceel is bedoeld voor de uitbreiding van het bedrijf. Voor de bedrijfsvoering is het belangrijk dat overslag tussen beide percelen gelegen aan weerzijden van de Finlandweg zo goed mogelijk geregeld is. Door het onttrekken van de Finlandweg aan de openbaarheid is het mogelijk om beide percelen met elkaar te verbinden. Het wegvak wordt daarmee opgeheven. Het wordt hierdoor in de praktijk één groot perceel.

Het direct naast Compass gelegen bedrijf P.A.T. Beheer BV, eveneens gevestigd aan de Finlandweg, heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen de onttrekking van de weg aan de openbaarheid, omdat hun bedrijf via de Noorwegenweg bereikbaar is en blijft. Ook parkmanagement Broeklanden heeft geen bezwaar tegen de plannen.

Verkeersveiligheid

Wanneer de Finlandweg niet aan het openbaar verkeer wordt onttrokken, kan de overslag van het ene naar het andere perceel tot een onveilige situatie leiden. Dat zou betekenen dat het vanwege de verkeersveiligheid niet wenselijk zou zijn dat het bedrijf uitbreid naar het naastgelegen perceel. Door de weg aan de openbaarheid te onttrekken kan Compass uitbreiden zonder negatieve gevolgen voor de verkeersveiligheid. Het openbare verkeer wordt door de onttrekking niet gehinderd. Er zijn voldoende alternatieve routes voorhanden.

Riolering en leidingen

De grond waarop de Finlandweg ligt, blijft eigendom van de gemeente. Dat is nodig omdat onder het wegdek riolering, kabels en leidingen aanwezig zijn en dat de gemeente daar het beheer over moeten houden en nutsbedrijven er bij moeten kunnen. Met Compass wordt daarom een erfpachtovereenkomst gesloten.

Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 4 uur geleden