Martijn Hartgerink (midden) van de Hardenberg Cubs toont de eremedaille van de KNBSB, die hij kreeg als dank voor zijn inzet voor de vereniging en de honkbalsport.
Martijn Hartgerink (midden) van de Hardenberg Cubs toont de eremedaille van de KNBSB, die hij kreeg als dank voor zijn inzet voor de vereniging en de honkbalsport. G. Brokelman

Erepenning en lof voor Martijn Hartgerink

zo 19 september 2021 Hardenberg

Vanwege zijn geweldige inzet de afgelopen 25 jaar is Martijn Hartgerink door het bestuur van de Cubs voorgedragen voor een erepenning van de KNBSB. Op zaterdag 18 september nam Martijn, na 30 jaar, afscheid als actief speler en sloeg hij tijdens een afscheidswedstrijd zijn laatste bal.  Martijn Hartgerink is een clubvrijwilliger in hart en nieren. De Cubs prijzen hem voor zijn tomeloze inzet. Op het veld aan de Parkweg ontving Martijn uit handen van sportwethouder Martijn Breukelman de door de KNBSB toegekende erepenning. 

Martijn Hartgerink is 30 jaar geleden bij de club komen spelen. Hij heeft destijds als jeugdspeler training gehad van Bert Meinen. Samen met Bert Meinen hebben ze de eerste slagkooi gemaakt voor de club,hier begon zijn eerste actieve bijdrage voor de Cubs. Toen trainer Bert Meijnen destijds (26 jaar geleden) stopte met training geven is Martijn Hartgerink begonnen als trainer bij de Cubs. Eerst voor de softbal en snel daarna ook voor de honkbal. Martijn is kort daarna ook toegetreden tot het bestuur en de technische commissie. Tot heden was hij er altijd, elke vergadering. Hij werd de spil in de club en nam hierin het stokje over van de oprichter Steve Feldman. Martijn is diegene die de nieuwe mensen opvangt. Hij neemt altijd rustig de basis van het honkbal door met de nieuwe leden. Ook zette hij zich zoveel mogelijk in voor de promotie van de sport. Tijdens Koninginnedag was er altijd een activiteit en een stand rondom de sport Honkbal door hem georganiseerd. Samen met andere spelers waren ze zelfs een tijdje onderdeel van het No Neem team, destijds in het jongerencentrum in Hardenberg. Op deze wijze probeerden ze ook jongeren enthousiast te maken van Honkbal. Begin 2000 is hij, samen met het bestuur gaan lobbyen voor een club locatie met kantine. In 2006 is hierdoor een nieuwe club locatie en clubhuis/kantine gerealiseerd, mede door zijn enthousiasme en inzet. De locatie op Parkweg 2 te Hardenberg is hierdoor een mooie nieuwe standplaats voor de Cubs geworden met veld en kantine. Martijn heeft alle taken binnen de club als vrijwilliger gedaan. Van trainen tot het zoeken van sponsors tot aan het materialenbeheer en het draaien van kantinediensten. Hij is tot heden nog steeds bestuurslid en TC lid. Hij kent (bijna) elke (oud) speler en elke ouder van jeugdspelers. Hij is de draaiende motor van de Cubs en van onschatbare waarde. Martijn heeft zijn hart nog liggen bij de Cubs en zal zijn vrijwilligersfunctie als bestuurslid en lid van de technische commissie nog voort blijven zetten. Martijn draagt alles uit waar de Cubs voor staat: enthousiasme, sportiviteit, saamhorigheid en gezelligheid. Een boegbeeld voor honkbal als sport en voor de Cubs als vereniging.  Een voorbeeld voor velen binnen en buiten de club. 

Martijn Hartgerink (midden) van de Hardenberg Cubs toont de eremedaille van de KNBSB, die hij kreeg als dank voor zijn inzet voor de vereniging en de honkbalsport.
Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 5 uur geleden