Afbeelding

Coevorden bekent kleur

za 18 september 2021 Coevorden

Het Diversiteitsplatform Coevorden organiseert samen met het Coevorder Kunstenaars Collectief, de Drentse Regenboogweek. De komende editie wordt kleurrijker dan ooit met als thema ‘Coevorden bekent kleur! Op zaterdag 2 oktober om 15.30 uur vindt de opening plaats aan de Sallandsestraat 5 in Coevorden.

Van 2 tot en met 29 oktober houdt galerie ‘Kunst op Vijf’ een expositie van werken van haar eigen Kunstenaarscollectief met als thema ‘Liefde’ gebaseerd op ‘de Kus’ van Klimt. De leden geven hun eigen interpretatie van de kleurrijke en sensuele schilderijen van Gustave Klimt, de flamboyante kunstschilder uit Wenen.  Inwoners van de gemeente Coevorden kunnen schilderen, boetseren, lassen, knippen, plakken, fotograferen, timmeren, tekenen en nog veel meer om het thema kleur in al zijn aspecten uit te beelden. Het voorste gedeelte van de galerie staat helemaal tot hun beschikking voor expositie !

Het Diversiteitsplatform werd in 2017 opgericht toen Coevorden Regenbooggemeente werd en bestaat uit leden van raadsfracties, Jongerenraad Coevorden, het COC en maatschappelijke organisaties. Het platform adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over diversiteit, discriminatie en acceptatie en doet voorstellen voor activiteiten en nemen initiatieven om diversiteit in de gemeente te vieren en zichtbaar te maken. Meer informatie op www.kunstopvijf.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 12 uur geleden