Vrijwilligers zijn afgelopen week onder meer druk beziggeweest met reparatie van de kassa-units.
Vrijwilligers zijn afgelopen week onder meer druk beziggeweest met reparatie van de kassa-units. Arsanio Wiet

Hapjes Dag wordt Smullen

wo 22 september 2021 Dedemsvaart

Er is een spreekwoord dat zegt: Altijd brood eten verdriet ook! Ofwel een mens wil ook eens een verzetje. De ultieme gelegenheid daarvoor wordt op zaterdag 25 september en zondag 26 september geboden in Dedemsvaart tijdens ‘Hapjes Dag’, een leuk en gezellig openluchtrestaurant op het terrein van streekmuseum Kalkovens met Foodtrucks, muziek en activiteiten. En, als bijzonder extraatje op zondag 26 september ook nog eens met een groot HD scherm, waarop de bezoekers tijdens het evenement kunnen genieten van de Formule 1 race van Sochi met topfavoriet Max Verstappen.

Vanaf 13.45 uur staat het scherm aan. “Speciaal voor de liefhebbers is het geluid van de ronkende motoren te horen via de grote boxen van de muziek. Klinkt heerlijk toch? Dus gaan wij dit voor de bezoekers regelen”, aldus organisator Arsanio Wiet, die benadrukt dat het muzikale gedeelte tijdens het festival na afloop van de race wordt voortgezet.  

Geen tijdvakken 

Hij en zijn medewerkers zijn achter de schermen al volop bezig om het geheel in goede banen te leiden. Dankzij de laatste corona-versoepelingen heeft de organisatie het aanvankelijke idee van tijdvakken los kunnen laten. Dat betekent dat iedereen met een toegangsticket zo lang op het evenement mag blijven als hij/zij zelf wil. Een coronatoegangsbewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs, negatieve testbewijs met een geldig legitimatiebewijs) blijft wel nodig, maar daar ziet organisator Wiet weinig problemen van in. Hij begrijpt wel dat mensen daar huiverig voor kunnen zijn en het gevoel kunnen krijgen dat hen vaccinatie wordt opgedrongen, maar meent ook dat het een kleine moeite is om uiteindelijk met z’n allen uit de pandemie te komen. “Je doet het voor jezelf, maar ook voor je naaste”, meent de organisator. Voor Hapjes Dag, dat op zaterdag van 12.00 tot 22.00 uur en op zondag van 12.00  tot 21.00 uur, wordt gehouden, zijn er inmiddels al ruim 300 toegangskaarten verkocht, waarmee het Foodtruck-festival op voorhand geslaagd is. Meer informatie over Hapjes Dag is te vinden op www.dedemsvaartnatuurlijk.nl. Voor meer informatie over de coronamaatregelen en testen voor toegang kunt u ook terecht op www.rijksoverheid.nl.

Tijdens het foodtruckevent kunnen bezoekers op een kleine wereldreis. Het aanbod van de trucks varieert namelijk van Duitse Bratwurst tot een Poke bowl uit Hawaï, van de Hongaarse en Surinaamse keuken tot Hollandse Crêpes met diverse toppings, Italiaans schepijs of een mini high tea. Het geheel wordt omlijst door muziek en er zijn volop (kinder)activiteiten. Zo kan het publiek onder meer genieten van optredens van Popkoor X-Cream en DJ Jordy Schipper. Van bijzondere allure is onder meer ook het optreden van een zogenoemde sigarbox-man. Je weet niet wat je ziet! “Wij gaan ons best doen om twee positieve dagen te organiseren voor alle lieve inwoners en bezoekers van gemeente Hardenberg en omgeving. We kunnen er eindelijk weer eens tussenuit, mensen ontmoeten. En de weergoden lijken ons goed gezind. Zoals het nu lijkt, gaat het zonnetje schijnen en dan gaat het kriebelen,” lacht Wiet. Aan hem en zijn team zal het niet liggen. Zij gaan voor Smikkelen, Smullen en Genieten met de hoofdletters S en G tijdens Hapjes Dag Foodtruck Festival .

Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 12 uur geleden