Afbeelding

Clinic Winterzwemmen / Koude trainingen enorm succes!

zo 19 september 2021 Hardenberg

Zaterdag 18 september heeft AV Spurt’88 een clinic georganiseerd. Een clinic zwemmen door een atletiekvereniging? Ja, want er gaat hier om gezondheid, warming -up, opbouw, geleidelijkheid, verantwoord, enzovoort.

Winterzwemmen / koude trainingen is een oeroude traditie in Rusland en medisch bewezen dat het erg gezond is. Je immuunsysteem krijgt een enorme boost waar door je virussen de baas bent. Je bloedvaten worden getraind, je ontwikkeld bruin vet waardoor jou kachel beter brand en het witte (ongezonde) vet omzet. Het is ontstekingsremmend en ga zo maar door. Enkele leden van AV Spurt’88 hebben deze clinic georganiseerd voor iedere belangstellende. Twintig personen konden er aan mee doen, aan de clinic die onder leiding stond van Ewout Staartjes. Ewout heeft het winterzwemmen in Nederland geïntroduceerd en geeft diverse cursussen en clinics op dit gebied.

Zo ook afgelopen zaterdag gaf Ewout op een zeer boeiende wijze een clinic aan twintig geïnterneerden. Ze begonnen met een zeer leuke interactieve theorie sessie in het clubgebouw van AV Spurt’88 op de Sportboulevard in Hardenberg. Iedereen had al veel gelezen over winterzwemmen / koude trainingen, maar nu kwamen er ook weer zeer veel vragen boven waarop Ewout duidelijke antwoorden op kon geven. Met de vraag werden de deelnemers steeds meer enthousiaster en konden niet wachten op de vuurdoop in de Oldemeijer. Op de Oldemeijer werden ze eerst goed warm gemaakt door een zeer afwisselende training waaraan iedereen aan mee kon doen. Na de warming up konden de deelnemers te water. Ewout deelde de groepen in naar gewicht ervaring opdat men niet te lang in het water verbleef en het goed verantwoord was. Na de zwem/koude training kregen ze nog een kleine training om weer op goede temperatuur te komen. Tijdens de afsluiting konden er nog vragen gesteld worden en werden de deelnemers getrakteerd op fruit en kreeg Ewout een leuke attentie aangeboden door IJssalon en chocolaterie Toscana.

Iedereen was na afloop enorm enthousiast en willen graag vanaf nu wekelijks gaan zwemmen in open water. Ze beginnen nu want je moet het langzaam opbouwen net als koud douchen bouw je dit ook langzaam op. Ze hebben een appgroep waar ze op aangeven wanneer en waar ze een koude training gaan houden, en zorgen er voor dat ze altijd met meerdere personen zijn opdat het veilig blijft.

Mocht er nog belangstellenden zijn kunnen zij altijd informatie opvragen bij info@spurt88.nl.

Op zaterdag 18 september organiseert atletiekvereniging Spurt’88 uit Hardenberg in samenwerking met Ewout Staartjes van de Walrusclub Deventer een clinic winterzwemmen. De clinic wordt van 9.00 tot 12.00 uur gegeven in het clubgebouw van Spurt’88.

Ook soms verwonderd gekeken naar mensen die in ijskoud water zwemmen voor hun gezondheid? Misschien heb je zelf wel eens een periode koud (af)gedoucht? Je voelt je enorm fit en hebt een enorme weerstand. Het koude douchen is inmiddels door velen omarmd en men voelt zich er enorm fit bij.

Ewout Staartjes is ervaringsdeskundige en hij kan duidelijk maken welke voordelen het winterzwemmen oplevert qua gezondheid. Het programma zal bestaan uit een gedeelte theorie waarin Ewout ook veel zal laten zien (filmpjes) en vertellen over zijn eigen ervaringen, ook in Rusland. Na het omkleden gaan de cursisten naar de Oldemeijer om daar eerst een hardlooptraining (warming-up) te volgen om vervolgens te gaan zwemmen. Na het zwemmen krijgen de deelnemers instructie hoe je snel weer warm wordt en is er gelegenheid voor vragen.

Er kunnen twintig personen deelnemen aan deze clinic en de kosten bedragen dertig euro. Wie durft de uitdaging aan? Geef je nu op en stuur een mail met je naam naar: winterzwemmen@spurt88.nl. Je ontvangt dan een bevestiging en verdere informatie.

0651517424

Hartelijke groet,

Luuk Espeldoorn

Afbeelding
Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 6 uur geleden