Afbeelding

Op Koers.nu

wo 22 september 2021 Hardenberg

Op verzoek van OpKoers.nu, mijn huidige partij, schrijf ik een stukje over het afgelopen jaar en over mijn overstap als raadslid. Ik ben Linda Verschuur, getrouwd en heb 5 (bonus) kinderen. 

Van geboorte ben ik een Drenth, maar heb mijn liefde en geluk, in goede gezondheid in Slagharen gevonden. In mijn dagelijkse werkzame leven ben ik toegepast gerontoloog/ casemanager dementie en wijkverpleegkundige in Coevorden. Ik ben op verschillende manieren maatschappelijk actief o.a. collectant KWF, wijk coördinator/collectant Alzheimer Nederland en natuurlijk het belangrijkste; raadslid in onze gemeente. 

In 2018 ben ik gekozen als volksvertegenwoordiger voor 50 plus. Ik had wel enige kennis van de politiek maar kende het (raad) systeem niet. Ik kwam in een nieuwe wereld terecht. Een wereld waarin ik me soms heb afgevraagd waar ik in was beland bijv. haantjesgedrag of je eigen belang boven algemeen belang stellen. De raad heeft mij ook zeker iets gebracht, zoals de samenwerking met onze inwoners, maar ook de samenwerking met andere partijen. Ik ben van mening dat je elkaar nodig hebt om iets te kunnen bewerkstelligen zodat alle inwoners vertegenwoordigd worden in beleid. 

De kunst is om tot elkaar te komen wat ook kan betekenen dat een partij of partijen water bij de wijn moeten doen. Oud raadsleden gaven mij als advies dat ik er ongeveer 2 jaar voor uit moest trekken om het raadssysteem te leren kennen. Een voormalig wethouder adviseerde mij om te kaderen en bijv. niet alle stukken te willen lezen. Het raadslidmaatschap vraagt tijd en energie, je doet het er niet zomaar bij. Je hebt een verantwoordelijkheid naar de inwoners, er wordt iets van je verwacht. Naast volksvertegenwoordiger heb je ook een kader stellende en controlerende rol. 

Ik vind dit ontzettende mooie rollen, want dat is het mooie van raadslid zijn, je hebt hier iets over te zeggen. Dit jaar ben ik overgestapt naar de lokale partij OpKoers.nu. Dit verdient waarschijnlijk bij menigeen geen schoonheidsprijs, maar het is een weloverwogen besluit dat niet zomaar genomen is. Als de situatie zo schrijnend is moet je jezelf afvragen of je op dezelfde voet verder wil of een weloverwogen besluit neemt om een andere weg in te slaan. 

Over een half jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen weer. Ik heb er over nagedacht en besloten om de volgende periode mij weer verkiesbaar te stellen, nu voor OpKoers.nu. Het is niet vanzelfsprekend dat ik weer op de lijst sta, ook ik moet solliciteren en uiteindelijk bepalen de leden of je wel/niet op de lijst staat. Maar als alles meezit wil ik nog graag vier jaar onze inwoners vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Hardenberg met lokale politiek zonder omwegen, dicht bij huis dicht bij de inwoners, onze kiezers.

Linda Verschuur

OpKoers.nu

Afbeelding
Paastoernooi Jeu de boulers Hardenberg Hardenberg Ingezonden 43 minuten geleden
Afbeelding
Muzikanten zamelen oud papier in Ommen 1 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar in de Voorveghter Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Oudpapier en statiegeld-flessen voor de Broederband Hardenberg Ingezonden 13 uur geleden
Groepsfoto van het Hammer Cabaret en duo Roks
Stijlvol afscheid voor oude garde van het Hammer Cabaret Hardenberg Ingezonden 15 uur geleden